Jump to content

osiguranje zgrade


mapa

Preporučene objave

Dana 26.10.2011. godine pukla nam je glavna vodovodna cijev u zgradi, šteta je sanirana od strane upravitelja zgrade, račun je 14.358,00 kn. Osiguranje nam priznaje vansudskom pogodbom 11.400,00 kn. Razliku od 20% nam ne priznaju te kažu kao da smo izvršili poboljšice za zgradu(kad smo promijenili samo dio cijevi koji je pukao).

 

Dal osiguranje to smije napraviti da ne priznaju izvedene radove na otklanjanju štete u 100% iznosu izvedenih radova.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kod sklapanja ugovora o osiguranju treba biti jaaako oprezan ( to sam naučila na vlastitoj koži :-( i VIŠE nego detaljno informiran. Osobno mi se čini da formalno polica pokriva sve i svašta, međutim kada dođe do konkretnog kvara često nastaju problemi za osiguranike- pa se pojavljuju razni dodatni uvjeti, pravila... koji naravno nisu navedeni u polici. Pa tako vjetar nije bio dovoljne jačine, nije palo dovoljno snijega itd. :vrti: samo da osiguravatelj ne bude dužan nadoknaditi štetu ( ili može iznos naknade što više umanjiti ). Po mom sudu takva umanjivanja su normalan način funkcioniranja osigurav. kuća i o.k ste prošli.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slažem se da Osiguranja pola stvari kod osiguranja prešute, da bi sebi osigurali veći profit.

No, fakat treba vidjeti kakvi su bili uvjeti kod loma stroja (to je tehnički naziv za ovaki kvar).

I ako je to sve odrađeno po PS-u onda je ok.

Da li je rađen neki očevid kod puknuća, pa je taj očevid zajedno sa listom nužnih radova poslan Osiguranja na odobrenje (slično ko kasko kod auta) ?

 

Meni je blesavo da odbiju platiti nešto i to opravdavaju "poboljšicom", a vi niste ništa dodavali nego samo odđtemali zid, promjenili dio cijevi, zažbukali i okrečili i to je to.

Koja bi tu poboljšica bila ?? nova boja ? :smijeh:

 

Osim ako nekaj niste nam rekli pa ste još dodali cijevi za zaljevanje dvorišta, za pranje auta i da vam to nisu priznali :palacdolje:

 

FF

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Vam svima na odgovoru. Samo da vas obavijestim nakon oštrog e-maila osiguranju prihvatili su iznos štete naveden na računu u 100% iznosu bez umanjivanja 20% na poboljšice za zgradu. Postavili su se tako ako potpišu dobro ako se žale prihvatit če puni iznos štete.

 

Uglavnom napisao sam im da ču im dobru reklamu za firmu napraviti sa ovim nepriznavanjem štete u punom iznosu, te upoznati sve suvlasnike zgrade sa njihovim postupanjem u svezi štetnog događaja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija