MKzagreb objavljeno: 22. veljača 2012. Dijeli objavljeno: 22. veljača 2012. Molim pomoć ako netko zna... Otvorio bih obrt za projektiranje (NKD 71.12) kao sporednu djelatnost jer radim u jednoj velikoj tvrtki koja je doo za trgovinu na veliko i malo elektromaterijalom. Ne bih htio odmah prestati raditi u toj tvrtki te bih kao jednog obaveznog zaposlenog zaposlio suprugu i prijavio tvrtku prema njenom prijavljenom boravištu (obiteljskoj kući). Ja sam diplomirao ind.dizajn na arh.fakultetu u Zagrebu, da li imam uvjete za otvaranje obrta prema NKd 71.12 i da li mogu biti vlasnik obrta a moja supruga jedina prijavljena iako ona ima diplomu kemijskog fakulteta? Isto tako me zanima da li sam tehničkim projektiranjem konkurencija svom poslodavcu te da li sam dužan ga obavjestiti o tome da naplačujem usluge projektiranja i konzaltinga ako on mene nije ograničio u tome ugovorom o radu i ako je on trgovac koji trguje proizvodima a ja uslugom? Gdje bih mogao uopće dobiti neke korisne savjete budući da pojma blagog nemam o poslovanju obrta a posla me čeka preko glave.. Unaprijed hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
marija-ana odgovoreno: 28. veljača 2012. Dijeli odgovoreno: 28. veljača 2012. ne trebaš ni imati blagog pojma o obrtu, ali bi morao znati da tvoja struka i obavljanje te djelatnosti spada u nadležnost vaše strukovne komore, te propisa & pravila struke možda ti za početak pomogne ovaj link: http://www.arhitekti-hkaig.com/zakon-o-komori.aspx Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.