nika2008 objavljeno: 22. veljača 2012. Dijeli objavljeno: 22. veljača 2012. evo jedne specifične pravne situacije i ja sam u dilemi između 2 opcije. Radi se o darovanju nekretnine-stana malodobnom djetetu. Darovatelj je djetetova prabaka. Znam da na takav ugovor centar za socijalnu skrb treba dati suglasnost, a imovinom do punoljetnosti upravljati djetetov roditelj-staratelj.Tu se ,međutim javlja sin darovateljice, a djed malodobnog djeteta koji želi da njegova majka napravi takav darovni ugovor kojim će nekretninu darovati njemu,s klauzulom da je obvezan prenijeti vlasništvo nekretnine na malodobnu daroprimateljicu kad postane punoljetna, a do tad će on koristiti nekretninu. Je li uopće moguć takav ugovor, a ako je odgovor potvrdan, je li provediv u zemljišnim knjigama.Hvala na razmjeni mišljenja. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
FreeFlyer odgovoreno: 22. veljača 2012. Dijeli odgovoreno: 22. veljača 2012. Moguće ja napraviti. no očito da deda nema baš namjeru to prebaciti na unuku, kada tako nekaj traži! Upisati se može uz zabilježbu naknadnog prijenosa. Kak to provesti, neznam, no mislim da je deda tu glavni igrač. FF Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.