Jump to content

poništenje natječaja


tinah6

Preporučene objave

Molim Vas da mi objasnite pod kojim uvjetima ravnatelj škole može ili mora poništiti raspisani natječaj za radno mjesto. Javila sam se dva puta na natječaj objavljen na stranicama HZZ-e. Natječaj je oba puta objavila ista osnovna škola za isto radno mjesto. Nakon određenog vremena dobila sam obavijest da su natječaji poništeni i izbor nije izvršen. Zanima me može li ravnatelj poništiti natječaj iako su se na natječaj javili kandidati koji zadovoljavaju sve tražene uvjete. U obavijesti o poništenom natječaju piše da nije postignuta suglasnost između ravnatelja i Školskog odbora na predloženog kandidata pa se natječaj poništava. Što je s nama, ostalim kandidatima, koji udovoljavamo svim traženim uvjetima za raspisano radno mjesto? Budući se ne mogu složiti oko jednog kandidata, zar ne bi bilo razumno uzeti u obzir i razmotriti prijavu drugog kandidata za traženo radno mjesto? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Natječaj se može se može poništiti samo prije isteka natječajnog roka. Nakon isteka roka natječaj je proizveo pravni učinak i može se donijeti samo odluka o neizboru. U ovom slučaju ravnatelj može predložiti koga želi, ako ne dobije suglasnost ŠO za predloženog kandidata, može predložiti drugog ali i nemora te može natječaj ponoviti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. Ipak, nešto mi još uvijek nije jasno. Zašto bi se natječaj poništio prije istjeka natječajnog roka? Na koji način mogu saznati da je isti poništen prije završetka roka ili je donesena odluka o neizboru. U svakom slučaju želite mi reći da ravnatelj škole ima sva zakonska prava zaposliti kandidata kojeg on simpatizira. Koja je funkcija ŠO u razmatranju zamolbi kandidata ako on može ponoviti natječaj kada ne dobije njihovu suglasnost. Strašno!! Nikada se neću zaposliti. Nažalost ne poznajem ni jednog ravnatelja, a ni člana ŠO. Redovno šaljem zamolbe na sve natječaje u svojoj županiji, a i to je vidim uzaludno. Lakše je ponoviti natječaj nego uzeti u obzir drugog kandidata. Tako u nedogled. Koliko puta ravnatelj može ponoviti natječaj? Nisam taj podatak nigdje pronašla, a nadam se da odgovor nije; Kolikogod puta smatra potrebnim ili dok ne zaposli svog kandidata.

zuzeech hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako se natječaj poništio trebalo je to i objaviti tamo gdje je objavljen i sam natječaj (HZZ, web stranice škole). U Vašem slučaju vjerojatno je donesena odluka o neizboru ako ŠO nije dao suglasnost. Činjenica je da ravnatelj ima pravo zaposliti osobu koju "simpatizira". Na bilo kojem radnom mjestu u školi može raditi netko do 60 dana bez raspisivanja natječaja, a u opravdanim se slučajevima to može i produžiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...
  • 1 godina kasnije...

Jedno pitanje!

Raspisao se natječaj za radno mjesto u jednoj školi do povratka radnice s porodiljskog.

Primljena je cura - invalid ali uvidom u dokumentaciju koju je priložila uvidjelo se da dokumentacija nije potpuna, nije potpisana, nedostaju neki papiri. Što sada slijedi?

Da li se natječaj poništava i raspisuje novi, da li se treba primiti rugog kandidata bez natječaja ili se tu curu invalida može primiti na 60 dana pa ponovno raspisati natječaj.

Tu moram napomenuti da je već radila jedna prof. koja je primljena bez natječaja na 60 dana i tek se tada raspisao natječaj na koji je primljena ta druga cura koja je invalid.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 7 mjeseci kasnije...

Dakle, ovo:

[h=1]U kojim se slučajevima mogu poništiti javni natječaj i interni oglas?

[/h] Središnje tijelo državne uprave nadležno za službeničke odnose poništit će odlukom javni natječaj odnosno interni oglas koji je raspisan protivno odredbama Zakona o državnim službenicima i propisa donesenih na temelju tog Zakona.

 

Odluka o poništenju može se donijeti najkasnije u roku od 30 dana od dana objave javnog natječaja u Narodnim novinama.

 

Odluka o poništenju objavljuje se na web-stranici središnjeg tijela državne uprave nadležnog za službeničke odnose.

 

Da li se ovo odnosi i na natječaje za "specijalnu bolnicu za x, x, x"....

Naime, natječaj je raspisan pred tri mjeseca, prošao sam testiranja, razgovore, pred 5 dana je objavljeno da je poništen, nisam dobio ništa na kućnu adresu, pa me zanima mogu li učiniti išta....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Imam pitanje na temu poništenja natječaja. Naime, prijavio sam se na natječaj za nastavno mjesto na jednoj visokoškolskoj ustanovi (Veleučilište). Jedini sam kandidat koji ispunjava uvjete Natječaja ali sam dobio informaciju da je Natječaj namijenjen drugoj osobi koja ne ispunjava uvjete. Natječaj je zatvoren i prema Zakonu o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju (čl. 101, st. 3.) Stručno vijeće treba u roku od 90 dana od zatvaranja Natječaja donijeti odluku o odabiru kandidata koji najviše odgovara uvjetima iz Natječaja, što sam u ovom slučaju ja kao jedini kandidat koji ispunjava SVE uvjete.

Zanima me imam li kakav pravni instrument kojim mogu natjerati Upravu i Stručno vijeće da sad kad je Natječaj zatvoren, provedu proceduru do kraja, odnosno da preveniram istjecanje roka od 90 dana nakon kojeg se Natječaj poništava? Inače, isti Natječaj za istu tu osobu koja ne ispunjava uvjete raspisuju već 5. put i svaki put ga ponište zbog proteka 90 dana od zatvaranja. Ima li kakva služba, inspektorat ili neko drugo tijelo kojem se mogu obratiti da preveniram poništavanje Natječaja?

Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija