pletem objavljeno: 23. veljača 2012. Dijeli objavljeno: 23. veljača 2012. Poštovani trebam pomoć u zavrzlami Dakle...Moj otac je vlasnik stana broj 1 i želi taj stan prepisati na mene i sestru sa klauzulom o doživotnom korištenju. sestra i ja smo suvlasnice stana br2 kojeg smo također dobile od tate. Evo pitanja: da li je bolje da budemo suvlasnice (svaka po pola od ta dva stana) ili da to napravimo pravno tako da je svaka vlasnica jednog stana? Koliko mi znamo- ukoliko ja poklonim sestri polovicu stana br2, moramo platiti porez(tipa 5% ukupne vrijednosti stana). A može li se to napraviti tako da ja poklonim tati svoju polovicu stana br2 a on nakon toga to pokloni sestri kako bismo izbjegli taj porez? Legalno, naravno. Dodatak: načuli smo da se u EU plaća porez i prilikom darovanja sa oca na djecu i obratno, sa djece na oca. Da li je to istina i kakvo je stanje kod nas, hoće li i nas to zahvatiti? Eto, hvala unaprijed na savjetu,ako što nije jasno ( ) recite da probam razjasniti. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 9. svibanj 2013. Dijeli odgovoreno: 9. svibanj 2013. Koliko znam,roditelji nisu potomci svoje djece,ako ovo shvatite,bice vam jasno dali placate porez. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 9. svibanj 2013. Dijeli odgovoreno: 9. svibanj 2013. nakon darovanja stana 1 podnijeti zahtjev za mirno rješenje spora sa prijedlogom za razvrgnuće suvlasništva. po dogovoru svaka suvlasnica postaje vlasnica jednog stana. porez plaća stjecatelj večeg(vrijednijeg ) stana i to za razliku vrijednosti. darovanje nekretnina roditelji-djeca i obrnuto ne podliježe oporezivanju. zasada. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.