Jump to content

vjerovnici stecajnog postupka


anonimno

Preporučene objave

Izlučni i razlučni vjerovnici nisu stečajni vjerovnici, jer se oni namiruju izvan stečajnog postupka. Oni čak i ne prijavljuju stečajnom upravitelju svoje tražbine.

Stečajni vjerovnici su oni vjerovnici koji u vrijeme otvaranja stečajnog postupka imaju kakvu imovinskopravnu tražbinu prema stećajnom dužniku. Oni se razvrstavaju u 2 isplatna reda, te se prvo namiruju vjerovnici prvog isplatnog reda. Vjerovnici stečajne mase su vjerovnici čije su tražbine nastale nakon otvaranja stećčajnog postupka,. Također svoje tražbine ne prijavljuju stečajnom uprav. već traže da im isplati ono što im duguje stećajna masa,To su zapravo oni čije su tražbine nastale s osnova troškova stečajnog postupka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 tjedna kasnije...

SZ definira stečajne vjerovnike kao one vjerovnike koje u trenutku otvaranja stečaja imaju neku imovinskopravnu tražbinu prema stečajnom dužniku. Iz toga izvlačim argument da nije potrebno prijaviti tražbinu da bi bi stečajni vjerovnik, odnosno da je prijavljivanje tražbine uvjet namirenja iz stečajne mase a ne i uvjet za stjecanje statusa stečajnog vjerovnika. Točno?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 11 mjeseci kasnije...

Imam jedan problem, naime moja je tvrtka otišla u stečaj, te sam svom zaposleniku napisano ostavio neke stvari iz ureda (stolice, stolove, sav uredski materijal) te neke dionice. Sve je to razlog što mu nisam bio u mogućnosti isplaćivati plaću nekoliko mjeseci. No taj papir nije ovjeren kod javnog bilježnika te me zanima ima li mogućnosti da moj zaposlenik ima neku korist od tih stvari naročiti dionica.a.uroda@si.t-com.hr

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija