Jump to content

Dječja štednja

zokica

Preporučene objave

Poštovani!

Prije nekoliko godina dobila sam u nasljedstvo veću svotu novaca. Dio novaca sam oročila na svojem račun dok sam drugi dio od cca. 100.000 kuna stavila na račun svoje malodobne kćeri ( danas 7 godina) i isto tako oročila. Budući da sam samohrana majka i živim u kući svoje majke sa kojom nisam u najboljim odnosima odlučila sam ušteđena sredstva uložiti i iskoristiti za gradnju vlastite kuće. Problem je u tome da se u međuvremenu promijenio zakon i ja nisam u mogućnosti podići novac sa računa svoje kćeri.

Meni su ti novci potrebni i bez njih ne mogu započeti sa gradnjom. Situacija je takva da ću ja skoro morati odseliti iz kuće svoje majke i ukoliko ne dođem do spomenutih novaca biti ču prisiljena na podstanarstvo i tako ću našu ušteđevinu trošiti na plaćanje unajmljenog stana umjesto ulagati u vlastitu kuću. Prva stvar koja me zanima je dali je zakon stvarno takav i dali je zaista moguće da ja ne mogu do svojih novaca?

I drugo pitanje je dali me je banka bila dužna obavijestiti o promjeni zakona i dali postoje elementi za tužbu protiv banke. Jer logično je da sam trebala biti obaviještena o novcima na računu moje malodobne kćeri budući da sam njezin zakoniti skrbnik.

Zahvaljujem na odgovoru!

Dijeli na drugim stranicama

zokica je napisao:

Poštovani!

Prije nekoliko godina dobila sam u nasljedstvo veću svotu novaca. Dio novaca sam oročila na svojem račun dok sam drugi dio od cca. 100.000 kuna stavila na račun svoje malodobne kćeri ( danas 7 godina) i isto tako oročila. Budući da sam samohrana majka i živim u kući svoje majke sa kojom nisam u najboljim odnosima odlučila sam ušteđena sredstva uložiti i iskoristiti za gradnju vlastite kuće. Problem je u tome da se u međuvremenu promijenio zakon i ja nisam u mogućnosti podići novac sa računa svoje kćeri prije njezinih 18 godina (sa 18 godina ih može podići jedino ona).

Meni su ti novci potrebni i bez njih ne mogu započeti sa gradnjom. Situacija je takva da ću ja skoro morati odseliti iz kuće svoje majke i ukoliko ne dođem do spomenutih novaca biti ču prisiljena na podstanarstvo i tako ću našu ušteđevinu trošiti na plaćanje unajmljenog stana umjesto ulagati u vlastitu kuću. Prva stvar koja me zanima je dali je zakon stvarno takav i dali je zaista moguće da ja ne mogu do svojih novaca?

I drugo pitanje je dali me je banka bila dužna obavijestiti o promjeni zakona i dali postoje elementi za tužbu protiv banke. Jer logično je da sam trebala biti obaviještena o novcima na računu moje malodobne kćeri budući da sam njezin zakoniti skrbnik.

Zahvaljujem na odgovoru!

Dijeli na drugim stranicama

• 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija