zokica objavljeno: 27. veljača 2012. Dijeli objavljeno: 27. veljača 2012. Poštovani! Prije nekoliko godina dobila sam u nasljedstvo veću svotu novaca. Dio novaca sam oročila na svojem račun dok sam drugi dio od cca. 100.000 kuna stavila na račun svoje malodobne kćeri ( danas 7 godina) i isto tako oročila. Budući da sam samohrana majka i živim u kući svoje majke sa kojom nisam u najboljim odnosima odlučila sam ušteđena sredstva uložiti i iskoristiti za gradnju vlastite kuće. Problem je u tome da se u međuvremenu promijenio zakon i ja nisam u mogućnosti podići novac sa računa svoje kćeri. Meni su ti novci potrebni i bez njih ne mogu započeti sa gradnjom. Situacija je takva da ću ja skoro morati odseliti iz kuće svoje majke i ukoliko ne dođem do spomenutih novaca biti ču prisiljena na podstanarstvo i tako ću našu ušteđevinu trošiti na plaćanje unajmljenog stana umjesto ulagati u vlastitu kuću. Prva stvar koja me zanima je dali je zakon stvarno takav i dali je zaista moguće da ja ne mogu do svojih novaca? I drugo pitanje je dali me je banka bila dužna obavijestiti o promjeni zakona i dali postoje elementi za tužbu protiv banke. Jer logično je da sam trebala biti obaviještena o novcima na računu moje malodobne kćeri budući da sam njezin zakoniti skrbnik. Zahvaljujem na odgovoru! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
zokica odgovoreno: 27. veljača 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 27. veljača 2012. zokica je napisao: Poštovani! Prije nekoliko godina dobila sam u nasljedstvo veću svotu novaca. Dio novaca sam oročila na svojem račun dok sam drugi dio od cca. 100.000 kuna stavila na račun svoje malodobne kćeri ( danas 7 godina) i isto tako oročila. Budući da sam samohrana majka i živim u kući svoje majke sa kojom nisam u najboljim odnosima odlučila sam ušteđena sredstva uložiti i iskoristiti za gradnju vlastite kuće. Problem je u tome da se u međuvremenu promijenio zakon i ja nisam u mogućnosti podići novac sa računa svoje kćeri prije njezinih 18 godina (sa 18 godina ih može podići jedino ona). Meni su ti novci potrebni i bez njih ne mogu započeti sa gradnjom. Situacija je takva da ću ja skoro morati odseliti iz kuće svoje majke i ukoliko ne dođem do spomenutih novaca biti ču prisiljena na podstanarstvo i tako ću našu ušteđevinu trošiti na plaćanje unajmljenog stana umjesto ulagati u vlastitu kuću. Prva stvar koja me zanima je dali je zakon stvarno takav i dali je zaista moguće da ja ne mogu do svojih novaca? I drugo pitanje je dali me je banka bila dužna obavijestiti o promjeni zakona i dali postoje elementi za tužbu protiv banke. Jer logično je da sam trebala biti obaviještena o novcima na računu moje malodobne kćeri budući da sam njezin zakoniti skrbnik. Zahvaljujem na odgovoru! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ivan03 odgovoreno: 2. travanj 2012. Dijeli odgovoreno: 2. travanj 2012. Imam isti problem i ne nalazim niti jedan "pametan" način kako da dođem do svojih novaca. Stoga isprike na upadu, ali očajno trebam rješenje/odgovor na ovo pitanje. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.