Estragon objavljeno: 28. veljača 2012. Dijeli objavljeno: 28. veljača 2012. Poštovani, Temeljem nasljeđivanja, postao sam jedan od suvlasnika nelegalno izgrađenog objekta kojeg svi zajedno namjeravamo legalizirati u skladu s Zakonom o postupanju s nezakonito izgrađenim građevinama. Međutim, zanima me što bi bilo u slučaju da ja odlučim (bez pisanog dogovora s ostalima, ali i bez formalnog protivljenja ostalih suvlasnika) odlučim nastaviti s nelegalnom dogradnjom objekta prije njegove legalizacije. Konkretno, volio bi da mi pojasnite da li u slučaju pokretanja prijave inspekcije zbog ove nelegalne dogradnje jednog suvlasnika, da li postoji mogućnost da nadležne službe i prema svim ostalim suvlasnicima pokrenu prekršajni i/ili krivični postupak zbog nezakonite dogradnje? Odnosno: ukoliko se drugi suvlasnik NE slaže s nastavkom gradnje prije legalizacije objekta-na koji način treba i pred kim izraziti svoje neslaganje s odlukom prvog suvlasnika? Tko snosi posljedice ukoliko inspekcija prepozna prekršaj, odnosno nedopuišteni nastavak gradnje? može li i suvlasnik koji se uzdržava od daljnje gradnje također biti kažnjen? Na koji način? Zahvaljujem Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.