berlina objavljeno: 2. ožujak 2012. Dijeli objavljeno: 2. ožujak 2012. Molim Vašu pomoć: kako izvršiti darovanje građevinskog zemljišta čiji su suvlasnici dvije sestre, od kojih moja mama - meni i mom suprugu? Može li se u ugovoru navesti da teta svoj suvlasnički dio daruje mom suprugu, a mama meni? Pa tako nas dvoje darovnim ugovorom postajemo suvlasnici. Ili i jedna i druga moraju darovati i suprugu, i meni? Da li je dovoljno kupiti za to darovni ugovor u Narodnim novinama i ovjeriti ga kod javnog bilježnika ili baš sve to treba izvesti javni bilježnik? Hvala unaprijed od srca Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 2. ožujak 2012. Dijeli odgovoreno: 2. ožujak 2012. ako majka daruje ćerki nema poreza na darovanu nekretninu . ako teta daruje nećeku plaća se porez na promet nekrtninama (5%) ako navedene osobe daruju nekretninu zetu plaća se porez. i ti po procijeni porezne osim ako je u pitanju nekretnina za izgradnju stambenog prostora (do 600m2)(za izgradnju prve stambene nekrtnine) mama daruje svoj suvlasničko dio nekretnine ćerki . teta svoj suvlasnički dio prodaje zetu porezna povlastica vrijedi za kupovinu nekretnine. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.