Jump to content

Nevjerovatno !!


Gecco

Preporučene objave

Poštovani, pokušat ću biti što kraći a unaprijed se zahvaljujem na eventualnom odgovoru. Do prije dva dana sam radio u firmi 5,5 g.,na neodređeno sa plaćom 3300kn+ prijevoz 290kn. Prije tjedan dana je vlasnik usmeno obavijestio poslovođu da zatvara poslovnice u Zagrebu (u drugim gradovima nastavlja sa radom) i da te lokacije preuzima konkurent. Znači nikakve pismene obavijesti s tim da mi je skinuo 20% od zadnje plaće i prijevoza tj. isplatio mi je minimalac. Poslali su nas doma sa izjavom "Javit ćemo vam se"??? Inače radi se o 37 radnika od kojih 20 prešlo dogovorom u tu novu firmu ali po drugim uvjetima, 4 dalo otkaz zbog prelaska na novo radno mjesto a nas 13 ide kao tehnološki višak. Koja su naša prava i kako doći do njih s obzirom da nam baš ništa nisu dali napismeno? Trebam li naći odvjetnika i hoće li me to puno koštati s obzirom da nemam novaca.Znam da imam neka prava ali me strah da mi ih nekako ne ospori s obzirom da je vrhunski muljator.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa posudi novca ago ga nemaš. Naime 2000 kuna koliko ti najviše smije tijekom cjelokupne parnice odvjetnik uzeti će ti se na kraju vratiti kao naknada parničnih troškova-dakle to će pasti na leđa poslodavca.

Radni spor češ sigurno dobiti a sada će ti odvjetnik reći kakva imaš prava i zašto ćeš tužiti poslodavca: nezakonit otkaz-povratak na posao (prijavljuj se na biro ),naknadu štete- izmaklu korist, pretpostavljam da poslodavac nije kao ni )) % ostalih poštivao radno vrijeme 40 sati tjedno pa i za to,naknadu zbog nezakonitog smanjenja plaće itd.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija