intimus1 objavljeno: 5. ožujak 2012. Dijeli objavljeno: 5. ožujak 2012. Molim pomoć. Imam sa jednim likom sklopljen ugovor o zakupu poljoprivrednog zemljišta na rok od 10 godina. S obzirom da isti ne izvršava svoje obveze, nije do kraja 2011. platio najamninu niti to namjerava, poslao sam mu dopis za raskid ugovora. Naime, u ugovoru stoji da se raskid može izvršiti temeljem čl. 26. - 29. Zakona o zakupu poslovnog prostora. Član 28. glasi "Ugovor o zakupu poslovnoga prostora sklopljen na određeno ili na neodređeno vrijeme svaka ugovorna strana može otkazati u svako doba, ako druga ugovorna strana ne izvršava svoje obveze utvrđene ugovorom ili ovim Zakonom." Moje pitanje je da li se ugovor smatra raskinutim samim činom slanja dopisa zakupcu ili treba još što učiniti. Otkazni rok je prema ugovoru 30 dana. Ugovor želim raskinuti iz razloga što zakupac uredno uzima poticaje za moje zemljište, a meni ne plaća najam. Unaprijed zahvaljujem! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
FreeFlyer odgovoreno: 6. ožujak 2012. Dijeli odgovoreno: 6. ožujak 2012. Da li ste poslali dopis/otkaz uz povratnicu da imate dokaz da je zaprimio ? ako ne, onda ponovite sa povratnicom da imate dokaz da je zaprimio. ako će Vam se vratiti da nije primio, tada predlažem da to izvršite putem HP Expres ili City Ex, a ako hoćete potrošiti više novca i biti 100% sigurni putem Javnog bilježnika ! U dopisu ga pozovite da mora napustiti zemljište u roku od 15 dana, no morate dogovoriti što sa plodovima (ako je zasijao štogod na polju). ako neće htjet dobrovoljno, tada imate pravo na samopomoć i na silu zauzet zemljište (kako to izvest na otvorenom prostoru, stvarno neznam), no imate tu rok (mislim da je 30 dana od saznanja - od saznanja da ne želi dobrovoljno otići). No definitivno morate regulirati što sa posijanom kulturom, pa makar da mu priznate radove (sada zadnje na polju), ali da ih prebijete sa neplaćenom najamninom. FF Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.