Jump to content

kupnja vikendice od roditelja


Mammita

Preporučene objave

Molila bih da mi pomognete. Majka je u braku sa ocem ali otac vec 7 godina ne zivi sa njome.(otisao svojevoljno drugoj zeni)U tom braku kupljena je kucica- vikendica koja od prvoga dana,jos i za zivota djeda,glasi na mamino ime(kupila ju ju novcem moga djeda).Zanima me, kada bi se napravio ugovor o kupoprodaji te kucice ,dakle ,muz i ja kupili bismo od nje tu kucicu,da li je nuzno da i moj otac bude naveden kao kupac na tom ugovoru o kupoprodaji(naznacili bismo da kupujemo npr.uz cijenu 40 000 eura,svakome po 20 000 eura,i mome oci i majci).Zanima nas,da li tako potpisan i ovjeren ugovor o kupoprodaji, gdje novac placamo obojici roditelja,da li je potpuno pravno ispravan,moze li moj brat ikada osporiti taj ugovor jednoga dana?

Također zanima nas da li bi ugovor o kupoprodaji bio također ispravan u slučaju da moj otac ne zeli imati nista sa tom kucicom jer smatra da je mamina i da se ne zeli potpisati na ugovor? Da li bismo bili zasticeni kao vlasnici i da li bi moj brat,i otac mogli osporavati taj ugovor i traziti neki svoj dio nakon nekog vremena ako pozele? (Naime,obiteljska situacija je prilicno slozena) a moj djed za zivota je uvijek govorio da ta kucica mora pripasti meni,ali odlucili bismo se na ugovor o kupoprodaji jer smo saznali da se darovanja mogu lako pobiti pa kako se "zastititi" da jednog dana netko od obitelji ne "dođe" po svoj dio? Nadam se da ste shvatili moje dvojbe,ukoliko niste,rado cu ponovno pisati i pojasniti nejasnoće u svom zbrkanom pitanju!Unaprijed zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija