bracika68 objavljeno: 8. ožujak 2012. Dijeli objavljeno: 8. ožujak 2012. Ukratko moja majka i njezin stric (pokojni) se vode kao vlasnici 1/5 i 4/5 u gruntovnici nad dvije čestice koje se pak u katastru vode na Hrvatskim šumama. Radi se o jednom hektaru šume koji se dakle u katastru od 1957 vodi na Hrvatskim šumama. Razgovarao sam sa njihovim pravnikom i on kaže da ja mogu tražiti usklađivanje katastra sa gruntovnicom, ali će oni tražiti pravo upisa dosjelošću. Ne znam da li oni imaju ikako zakonsko pravo tražiti pravo upisa dosjelošću jer oni su uvijek znali tko je vlasnik ili su bar trebali znati te ja smatram da njihov posjed nije bio niti legalan niti pošten niti barem pošten te nemaju nikakvo pravno uporište u traženju upisa temeljem dosjelosti. Od kada se računa uopće dosjelost; od 1957 ili od 8.10.1991. DA LI JE OVO MOJE RAZMIŠLJANJE ISPRAVNO? Država je to 1957 upisala zakonom jačega (samo katastar)a ne temeljem nekog pravnog posla. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bracika68 odgovoreno: 29. travanj 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 29. travanj 2012. Izgleda da je problem dosjelosti malo teži problem ili nitko nema volje? bracika68 je napisao: Ukratko moja majka i njezin stric (pokojni) se vode kao vlasnici 1/5 i 4/5 u gruntovnici nad dvije čestice koje se pak u katastru vode na Hrvatskim šumama. Radi se o jednom hektaru šume koji se dakle u katastru od 1957 vodi na Hrvatskim šumama. Razgovarao sam sa njihovim pravnikom i on kaže da ja mogu tražiti usklađivanje katastra sa gruntovnicom, ali će oni tražiti pravo upisa dosjelošću. Ne znam da li oni imaju ikako zakonsko pravo tražiti pravo upisa dosjelošću jer oni su uvijek znali tko je vlasnik ili su bar trebali znati te ja smatram da njihov posjed nije bio niti legalan niti pošten niti barem pošten te nemaju nikakvo pravno uporište u traženju upisa temeljem dosjelosti. Od kada se računa uopće dosjelost; od 1957 ili od 8.10.1991. DA LI JE OVO MOJE RAZMIŠLJANJE ISPRAVNO? Država je to 1957 upisala zakonom jačega (samo katastar)a ne temeljem nekog pravnog posla. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bracika68 odgovoreno: 29. travanj 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 29. travanj 2012. Izgleda da je problem dosjelosti malo teži problem ili nitko nema volje? bracika68 je napisao: Ukratko moja majka i njezin stric (pokojni) se vode kao vlasnici 1/5 i 4/5 u gruntovnici nad dvije čestice koje se pak u katastru vode na Hrvatskim šumama. Radi se o jednom hektaru šume koji se dakle u katastru od 1957 vodi na Hrvatskim šumama. Razgovarao sam sa njihovim pravnikom i on kaže da ja mogu tražiti usklađivanje katastra sa gruntovnicom, ali će oni tražiti pravo upisa dosjelošću. Ne znam da li oni imaju ikako zakonsko pravo tražiti pravo upisa dosjelošću jer oni su uvijek znali tko je vlasnik ili su bar trebali znati te ja smatram da njihov posjed nije bio niti legalan niti pošten niti barem pošten te nemaju nikakvo pravno uporište u traženju upisa temeljem dosjelosti. Od kada se računa uopće dosjelost; od 1957 ili od 8.10.1991. DA LI JE OVO MOJE RAZMIŠLJANJE ISPRAVNO? Država je to 1957 upisala zakonom jačega (samo katastar)a ne temeljem nekog pravnog posla. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.