wazoro objavljeno: 10. ožujak 2012. Dijeli objavljeno: 10. ožujak 2012. Geodetskim nacrtom koji sam naručio, ustanovljeno je da je susjed u mom terenu ogradom i dijelom zgrade (1,5-2,5 m). Pošto je teren mali (195 m2 građevinske zone) i on je time okupirali oko 35 m2 površine, tražio sam da otkupi cijeli teren po tržišnoj cijeni. On je naravno ponudio duplo manje, na što nisam mogao pristati. Sada sam dobio poziv od Suda, gdje je on pokrenuo zahtjev za uređenje međe i predlaže uređenje po postojećem stanju. Kakva je praksa u takvim slučajevima, i trebam li pokrenuti neku tužbu protiv njega. Unaprijed hvala. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
felixx odgovoreno: 11. ožujak 2012. Dijeli odgovoreno: 11. ožujak 2012. Susjed će se vjerojatno pozivati na stjecanje dosjelošću. Jako je teško predvidjeti ishod takvog spora. Susjed ima dobre argumente, i u slučaju spora obavezno treba angažirati odvjetnika (niti to nije nikakvo jamstvo da spor nećete izgubiti. Kakav je status tih susjedove građevine koja je djelom na vašoj čestici? To je bespravno dograđeno? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
wazoro odgovoreno: 11. ožujak 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 11. ožujak 2012. Susjed ima građevinsku dozvolu za zgradu, ali ona je većih dimenzija nego u dozvoli i ulazi u moj teren. U građevinskoj dozvoli se ne spominje betonski zid (koji je postavio kao granicu) koji je ukopan u moju zemlju, tako da je moj teren sada nekih 1,5 metara iznad njegove. Ako on dobije presudu, mijenja li se u gruntovnici i katastru ti podaci (postaje li moj teren manji)? Postoji li način da ga sud obaveže na otkup mog terena po tržišnoj cijeni? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.