aknes objavljeno: 12. ožujak 2012. Dijeli objavljeno: 12. ožujak 2012. Poštovani, Molim Vas za informaciju. Naime radi se o slijedećem: Moj pokojni otac je bio dužan poveliku sumu novaca jednom čovjeku... a kao osiguranje plaćanja je dao poslovnu zgradu (koja se nalazi u mom dvorištu, ali vodi se kao "zasebna" parcela). Dug nije vračen i novi vlasnik se upiso u zemljišne knjige. Sve mi je po tom pitanju jasno... novci mu nisu vračeni i on je novi vlasnik i tu se baš vise ništa ne može napraviti. No moja baka je također upisana na toj čestitci da ima pravo doživotnog uživanja nekretnina. Mene zanima slijedeće... sada bi taj vlasnik htio iznajmiti taj prostor trećoj osobi, zanima me koja prava baka ima, te da li se ona može protiviti tome, a ako ne da li ima pravo dobivati nekakvu naknadu od najamnine?! Unaprijed zahvaljujem. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 12. ožujak 2012. Dijeli odgovoreno: 12. ožujak 2012. cijeli prostor se može iznajmiti samo uz suglasnost osobe koja ima upisano pravo uživanja . vlasnik treba osigurati dio prostora korisniku prava uživanja za njegove ptrebe. pravo uživanja se briše izjavom osobe koja posjeduje pravo ili smrće iste osobe. da je u pitanju plodouživanje . baka bi imala neograničena prava (korištenje ,najam) kao vlasnik nekrtnine Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
aknes odgovoreno: 12. ožujak 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 12. ožujak 2012. Hvala Vam na brzom odgovoru. Recite mi molim Vas još samo koliki je dio prostora prava uživanja? Odnosno tko određuje koliko prostora treba ostati baki na raspolaganju?! Pitam jer mislim da nikakav sporazumni dogovor neće biti moguć.. Još jednom zahvaljujem na informacijama. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
aknes odgovoreno: 12. ožujak 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 12. ožujak 2012. I samo da potvrdim da li sam dobro shvatila. Novi vlasnik ne moze iznajmiti (ili prodati) nekretninu bez bakinog potpisa, ili moze no mora joj osigurati dio prostora za uzivanje?! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.