Jump to content

sud prodao kuću bez građevinske


mikivk

Preporučene objave

Poštovani kupio sam kuću na javnoj dražbi u Općinskom sudu Vinkovci,prodavala se znaći kuća sa zemljištem(placem)od 500 kvadrata,katastarska čestica ta i ta zemljišno knjižni uložak taj i taj.izašao sam na javnu dražbu i kuću kupio.Državi i sudu sam platio sve po protokolu.sada sam izvadio vlasnički list u kojem stoji kuća i plac u ulici toj i toj,položajni nacrt također gdje je kuća ucrtana.I sad dolazi ono bitno nema građevinske dozvole iako je kuća imala i struju koja je zbog neplaćanja prijašnjih vlasnika iskljućena.

 

pomoć:

kako da dođem do građevinske dozvole kuća je građena 1980 god.

vratio bi ponovno sat od struje na kuću a elektra hoće da mi naplati opet 11.000 kuna koje je već bivši vlasnik platio,za prikljućak.(u svim papirima i riješenjima koje sam dobio od suda sam postao vlasnik bez tereta).

 

ispada da mi je sud RH prodao nešto što nema dozvolu(maglu)

elektra hoće ponovno uzeti novac koji su već dobili,gdje ovo sve vodi i ima li tko iskustva s ovakvim stvarima.HITNO MI JE.

Unaprijed se zahvaljujem svima na korisnim savjetima. :palacdolje::palacdolje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

trebali ste gledati što kupujete,ali ako nema građ. niti u arhivu u općini, onda ćete je morati ishodovati i zbog drugih stvari.U elektri tražite koliki je dug starog vlasnika,možda manji od priključenja pa onda platite i tražite da vrate brojilo, tek onda prijenos na Vas koji ne košta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

 

potražite građevinsku dozvolu u regionalnom državnom arhivu (ili županijskom ili koji već u vašem kraju arhivira dokumentaciju iz tog doba), pitajte i jedinicu lokalne samouprave, i susjede te nekretnine... Ta građevinska dozvola mijenja i uporabnu dozvolu.

Što vam Elektra želi naplatiti 11000 kn - ponovni priključak ili staro dugovanje?

Razumijem da ste ljutiti, ali u ovom slučaju, Sud ima povlaštenje prodavati nekretnine na javnim dražbama i bez prethodne provjere potrebnih akata o gradnji (što npr. kod kupoprodaje nije moguće), a sve radi 'bržeg' rješavanja stvari.

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala lijepa na odgovoru,struju sam riješio ne moram platiti ponovni priključak jer je brojilo skinuto 2005 godine i to je još u nekom njihovom zakonskom roku tražen povrat istog,dok građevisnke nema nigdje kuća je upisana 1997 godine i u gruntovnici i u katastru (to ću morat izgleda napraviti,kažu mi da još saćekam da bi se moglo nešto mjenjati u zakonu o legalizaciji pa ćemo da vidimo.

bitno je da će sad biti struja a i gradsku vodu su prikljućili vračen je sat.

 

pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija