Jump to content

Zakon o zdravstvenom osiguranju

fz6n

Preporučene objave

Poštovanje! Molim Vas za pomoć. Na putu sa posla prema stanu imao sam prometnu nesreću za koju nisam kriv. Radio sam do 15:00 a nesreća se desila u 15:09. Zanima me dali se priznaje samo najkraći put do stana ili ja na tom putu mogu skrenuti sa tog najkraćeg puta. Naime ja sam sa posla prvo otišao na benzinsku koja je cca.800m. van tog najkraćeg puta. Nesreća se desila kada sam se već vraćao sa benzinske prema stanu ali još uvijek nekih 200m van tog najkraćeg puta. Molim Vas da mi malo pojasnite kakva je praksa u takvim slučajevima i dali imam pravo na ozljedu na radu ili ne. Hvala Vam najljepša!

Dijeli na drugim stranicama

Ali to je suludo!Znači ja radnim danom kada idem na posao nesmijem tankat nego to moram raditi vikendom!? To bi isto tako značilo da kad idem na posao ne smijem voziti djete u vrtić ili školu jer ako se nesreća tada desi ne priznaje se ozljeda na radu. Pročitao sam na jednom forumu (ne znam više na kojemu) da se priznaje ako se nesreća desila u razumnom vremenu i relaciji i ako se skrene sa tog najkraćeg puta (baš zbog takvih nelogičnosti) ali u zakonu nigdje ništa ne piše o tome pa bi volio ako netko ima kakvih saznanja o tome da se javi. Inače zahtjev sam predao a poslodavac je naveo da "nije bio uobičajen put".

Gle, ništa nisam prejudicirao, spis je potrebno obraditi i donijeti odluku da li se u konkretnom slučaju radi o rednovnom putu s posla ili ne i ne sumnjam da će to i biti učinjeno pa je potrebno pričekati ili ovjeru prijave ili obrazloženje nečeg drugog. Kad nešto dobiješ, javi ovdje pa ćemo onda dalje.

:ceka::ceka::ceka:

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija