Jump to content

vlasništvo nad nekratninom


samamh

Preporučene objave

Poštovani,

 

Molila bi Vas za pomoć tj. pravni savjet. Naime, živim u izbanbračnoj zajednici 3 godine, sad smo odlučili kupiti stan u manjoj stamabenoj zgradi ( kuća sa 3 stana) koji je gradio moj član obitelji. Prije 4 godine ja sam dignula nenamjenski kredit koji ću otplaćivati još 6 godina i sad sam podignula kredit stambene štednje koji ću otplaćivati još 7 godina. Iznose od kredita sam posudila svom članu familije da mu pomognem kod gradnje stana. Roditelji su također pomognuli oko završetka stana. Izvanbračni muž je također uložio novce u opremanje stana. Stambeni kredit će dignuti moj izvanbračni muž. Pričali smo da bi upisali vlasništvo na nekretnini ja 1/3, a on 2/3 jer bi po uloženom i otplaćenim kreditima tako nekako ispalo). Interesira me:

1.da li se može upisati vlasništvo na nekretnini kako je gore navedeno ako je stambeni kredit dignut na hipoteku?

 

2. ako se može upisati tako vlasništvo šta se desi ako se rate kredita ne podmiruju?

 

3. da li se bez obzira na upis vlasništva ( 1/3 i 2/3 )stan smatra bračnom stečevinom jer ćemo ipak kredit podmirivati zajedno kroz godine koje slijede?

 

4. po vašem mišljenju kako bi trebalo regulirati vlasništvo nad stanom tako da ni jedna strana nije oštećena, a da se ipak zna tko je koliko uložio prije podizanja stambenog kredita, da ukoliko dođe do rastave nebude gorkih scena :-D

 

Hvala na odgovoru.

 

Pozzzz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija