Jump to content

PRIJE SAT VREMENA - prebrza voznja


anonimno

Preporučene objave

Dakle, vozio sam 84 km/h u naselju i to iza drugog vozila (ako to pomaže..imam i svjedoka, nisam bio sam u autu). Policajac je propustio vozilo ispred mene i zaustavio je mene izmjerivši mi ovu brzinu (iako je kasnije napisao 82, tj 72 uz toleranciju.) Kazna je 500 kn + 110 + 1 kazneni bod.

Zanima me kako izbjeci placanje ovog iznosa i kaznenog boda. Moram napomenuti da sam nezaposleni student s malo novaca.

Što sad poduzeti? Da li pisati pritužbu ili što? Da li se može to kako odugovlačit do zastare? Nekima ste predložili plaćanje onih 110kn (zašto??), a onih 500 mijenjati za rad. Kako to mijenjati? Ne shvaćam baš ovo. Molim da mi pišete laički :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Napiši prigovor na prekršajni nalog.

 

Imaš dvije mogućnosti:

 

A) ne priznaješ da si počinio prekršaj i upuštaš se u dokazni postupak u kojem dokazuješ da mjerenje nije izvršeno sukladno Pravilniku o mjeriteljskim zahtjevima za mjerila brzine vozila u cestovnome prometu (NN 38/01)

 

ili

 

B) priznaš počinjenje prekršaja i zamoliš da ti se novčana kazna zamjeni radom za opće dobro na slobodi. Pitanje rada za opće dobro za sada u prekršajnom postupku nije riješeno, a ako ga i riješe ima valjda milijun ljudi koji su na redu prije tebe. Time si riješio kaznu.

 

Što se tiče onih 110 kn troškova, u poreznoj upravi izvadiš potvrdu o imovnom stanju iz koje se vidi da nemaš prihoda, pa zamoliš suca da te oslobodi od plaćanja troškova postupka. Time riješiš troškove. (oslobođenje možeš tražiti i ako osporiš počinjenje prekršaja)

 

Ostaje ti još jedino kazneni bod, to ne možeš izvući ako priznaš prekršaj.

 

U svakom slučaju možeš protiv rješenja o prekršaju napisati neku više ili manje smislenu žalbu i s malo sreće predmet će zaglaviti na Visokom prekršajnom na neodređeno vrijeme.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U Pravilnku o mjeriteljskim zahtjevima za mjerila brzine vozila u cestovnome prometu (NN 38/01) ne piše ništa o udaljenosti vozila.. samo o udaljenosti mjerila.. mislim da tu ne mogu ništa dokazati.

A kako to priznam počinjenje prekršaja i zamolim (i koga) da mi se novčana kazna zamjeni radom???

I recite mi molim vas ako se žalim neću li dobiti dodatne troškove? :-(

Sad sam neodlučan.. htio bih to što prije riješiti, a ne znam kako ću..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

htio bih to što prije riješiti, a ne znam kako ću..

 

ako hoces rad, evo ovako ces: zanemari prethodni reply jer iz njegovog sadrzaja proizlazi kako je autorica pasionirani ljubitelj americkih odvjetnickih sapunica, pa je kao takva opasna u svim dijelovima foruma izuzev eventualno studentskog coska, plati 110kn, a 500kn nemoj platiti (imas posebne uplatnice) i ne radi vise nista do poziva za ocitovanje o zamjeni jer:

 

A) u navedenom pravilniku nema nicega na sto bi se ti mogao pozvati, mozes samo navuci bijes suca i bespotrebno podizanje troskova svjedocenjem policajca i eventualno suceljavanjem;

 

B) potpuno je promaseno (dapace i stetno) pisati prigovor sa prijedlogom zamjene novcane kazne radom za opce dobro jer sud nema zakonsko uporiste za takvo nesto, on u slucaju rada prvo mora izreci kaznu, pa tek onda i to nakon pravomocnosti mijenjati istu za rad posebnim rjesenjem.

 

samo ako odlucis igrati na zastaru (koja uopce nije tako izgledna kako to opisuje prethodna izletnica iz studentskog coska) pisanje prigovora bi moglo imati opravdanje. no s time ti rastu i troskovi, a u slucaju neuspjeha kasnije nastupa zastara izvrsenja sankcija, pa ako ces riskirati....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kad smo kod zastare u prekršajnim postupcima - zanima me kakva iskustva imaju kolege s Visokim prekršajnim.

 

Ja sam napisao nešto žalbi na rješenja o prekršajima iz prometa i u posljednje dvije godine nisam dobio niti jednu drugostupanjsku odluku.

 

S druge pak strane, na žalbu protiv rješenja o prekršaju carinske uprave drugostupanjska je došla za oko dva mjeseca.

 

Bojim se jedino da će mi ove prometne doći s datumima kao da su donesene prije godinu i pol, kao zapele u dostavi.

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na ovakvim savjetima... evo, i mi ostali učimo..

A sada mi recite a gdje je tu briga za državni proračun, pa treba platiti sve umirovljenike, plaće, troškove državnog aparata, treba platiti i kredit za dalmatinski autoput.... a nadalje, sankcija za prebrzu vožnju?? Tatica dao auto da sinčić juri... a sada nemamo novaca... pa nemoj voziti brzo!

Gdje je tu doza morala, ukora mladom vozaču... Možda bi i brže vozio da nije bilo vozila ispred njega.. i tako dalje..

Moramo misliti dugoročno i mlade educirati što ne smiju...

naravno da se šalim...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pišeš po starom običaju gluposti ,odnosno netko si iz policije ili suda tko govori korisnicima ovog foruma ,da priznaju svaki prekršaj ,tako da se popuni proračun,vrlo ljudski s tvoje strane.Ima uporište ,zbog toga što nema nikakvih primanja ,jer je student ,pa to je bar logično ,a pretpostavjam da ne bilježi ni jednu nekretninu na svoje ime.Razmišljaj malo što pišeš ,ako si pravnik uvijek se može nađi rupa u zakonu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mickopi... fantom si, znaš! Žao mi je što nisi prepoznao moj sarkazam...

 

Ne vezano za moj komentar, Taj student je možda dijete od najbogatijeg tatice iz njegovog kraja a stari ne smije znati za kaznu, mi to ne znamo! Kao što i ne znamo da je zaista u velikoj financ.krizi..... Ako je siromašan, neka ne vozi brzo. Ja sam siromašan i ne mogu i ne smijem se dovesti u situaciju da plaćam kazne. Vozim po propisu..

Btw. izraz "rupa u zakonu" je nepravilan izraz.. često ga koriste laici... postaje stereotip.. Neki zakon može imati manjkavosti, nedorečenosti... i sl. ali zato imamo sistem "slobodne ocjene dokaza"... (da ne objašnjavam).. i sudac ima mnogo prostora. Ako je državni, pravosudni aparat spor, neučinkovit, birokratiziran... to ne znači da ćemo to nazivati "rupom u zakonu"... Da, pravnik sam..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pišeš po starom običaju gluposti ,odnosno netko si iz policije ili suda tko govori korisnicima

 

mickopi, ja vidim sto ti ne vidis, ja znam sto ti ne znas.

 

tvoja saznanja o prekrsajnom postupku, mogucnostima i vjerojatnim ishodima istih se temelje iskljucivo na tvom osobnom smislu za pravdu, na rekla-kazala i na teorijama iz americkih trilera.

 

to sve zajedno veze nema sa praksom, tako nastupaju budale koje u konacnici umjesto pametnih pune proracun, placaju umirovljenike, autoput i ostalo sto je pobrojao prethodni anonimac.

 

ovisno o situaciji, zakonskoj regulativi, posebnosti pojedinih uredjaja i sudskoj praksi, u dobrom dijelu slucajeva jedino sto preostaje okrivljeniku da ucinu u vlastitu korist je priznati prekrsaj.

 

priznanje je s jedne strane snazna olakotna okolnost, a s druge sudac, ovisno o zbroju olakotnih i otegotnih ima mogucnosti izricati razne sankcije pa se tako onima koji su pametniji od tebe dogodi da udju pod optuzbom od minimalno 2000kn, a isetaju sa opomenom; zivotno i opisano na legalisu.

 

svima sa 500 i manje savjetujem priznanje prekrsaja (u obliku ne izjavljivanja prigovora) jer je sve drugo neisplativo, prvo iz razloga sto postoji latentna opasnost da taj rad ipak zazivi, pa je potrebno sto brze postici zastaru, a drugo sto to rezultira sudskim troskovima pa je, takodjer opisano i zivotno, da okr udje sa kaznom od 300kn, a izadje sa opomenom, ali i 250 kn troskova.

 

tebi je ovo sve naravno nejasno, ti brijes neki vrag o nekretninama, samo tebi valjda razumljiv.

 

i zato da zakljucimo, ne mozes mi parirati, ja suvereno vladam i teorijom i praksom, a ti si budala.

 

nadalje, ja ovdje nastupam sa dobrom namjerom i dajem najbolje savjete, medjutim to i dalje nikoga ne obavezuje da me poslusa. ti, za razliku od mene, lajes kao pas na mjesec.

 

i konacno, ovo ti nije chat-forum da se bavis vlastitim frustracijama i mojom pojavom, predlazem ti da svoje replye sadrzajno usmjeris na logicko, obrazlozeno i utemeljeno pobijanje navoda i zakljucaka iz mojih postova, a ako to nisi kadar uciniti da sutis i ne spamas.

 

jesmo li se dogovorili?

 

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zapravo se bojim išta reći kraj ovakvih veličina.

 

drugi put neka ti strah ipak nadvlada zelju da progovoris.

 

nije zalba nego prigovor na odluku o trosku, putuje direktno na vps i s njega preko policije do osudjenika putuje 1-2 godine, a stize pravomocno i sa datumom unutar zastarnog roka.

 

cijelo to vrijeme nalog nije pravomocan i ne tece zastara izvrsenja prek. sankcija, odnosno onih 500kn koje mijenja za rad.

 

u slucaju da ne pise taj prigovor, u trenutku kada bi dobio rjesenje vps-a od kada bi se tek pocela racunati 2-godisnja zastara, njegov rad bi vec bio u apsolutnoj zastari.

 

buduci da, kako smo vec zakljucili, postoji latentna opasnost od donosenja provedbenih propisa za rad, a time i izvrsavanja rada, slazes li se da je tvoj prijedlog za pisanje bilo kakvog prigovora kontraproduktivan jer je rizik neisplativ i hoces li mi obecati da sljedecih barem 2 tjedna neces izlaziti iz studentskog coska, pa da te ja ne moram ispravljati ovuda?

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija