legaliscro objavljeno: 15. ožujak 2012. Dijeli objavljeno: 15. ožujak 2012. Situacija je ovakva pozvan sam na ostavinsku raspravu jer je umrla osoba, koja ja mene odgojila, i sve do smrti živjela je samonom i mojom obitelji. Dakle, s tom osobom nisam biloški povezan, nego je bila moja skrbnica, no ne po papirima. te u njenoj starijoj dobi ja sam se brinuo o njoj. Dok je bila živa nismo rješili ništa u vezi nasljednog prava, a u pitanju je kuća, u kojoj sam živio dok se skrbila za mene, a živim tamo i dan danas. No, ona nema djece, ni nijednog potomka, osim sestre, koja živi u drugoj zemlji u staračkom domu i nije pri sebi i ni ona nema nijednog nasljednika. ja sam platio troškove njezinog pokopa. Zanima me jeli moguće da će njena sestra to nasljediti, i jeli to uopće izvedivo, zbog toga što ona nije u stanju donjeti takvu odluku, a njezin skrbnik je taj starački dom. Mislite li da će oni tražiti da imaju pravo glasa pri odluci o nasljeđivanju? Ja se ne želim odreći ove kuće. Kuću sam obnavljao te sam uložio dosta i mislim da imam jednako pravo naslijediti je kao da i jesam njezin biološki rod. Osim mene na raspravu su pozvana i 2 svjedoka koji će potvrditi da je ona imala meni to namjeru ostaviti te oni će biti i dokaz o tome da se ona skrbila za mene i ja za nju. dakle kao usmena oporuka. Što bih trebao učiniti da bih izborio svoje pravo na ostavinskoj raspravi? Hvala na odgovorima. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
zmodri11 odgovoreno: 18. travanj 2012. Dijeli odgovoreno: 18. travanj 2012. po tvojoj priči stekao sam dojam da ste joj pastorak. ako je tako nema te se za što brinut. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.