hrabrica objavljeno: 15. ožujak 2012. Dijeli objavljeno: 15. ožujak 2012. Pozdrav svima Trebala bih savjet vezan uz moju situaciju. Rastala sam se prije 10 godina i zbog tadasnjih zivotnih prilika dvoje malodobne djece ostaju s ocem a meni sud odredjuje alimentaciju u iznosu od 500kn po djetetu. U dogovoru s bivsim suprugom alimentaciju nikada nisam placala u gotovom novcu nego sam podmirivala potrebe djece kako je trebalo i naravno odrzavala redovan kontakt s njima. Bivsi suprug oduvijek je bio sklon alkoholu, ali u zadnje vrijeme to se otelo nadzoru. Ne radi, ako se i zaposli kratkog je vijeka jer posao izgubi zbog problema s alkoholom. Nasilan nije, djecu nikada nije udario ili nesto slicno ali je i totalno indiferentan, ne pomaze im oko skole, higijenski uvjeti nisu zadovoljavajuci, o djeci se brine njegova stara majka itd. E sada, on je prije 3 mjeseca pokrenuo zahtjev za privremenim uzdrzavanjem unatoc nasem dogovoru jer ga je netko uvjerio da ce s time popraviti svoj kucni budzet koji uz soc. pomoc i djecji doplatak iznosi 2100kn. Ja sam s druge strane pokrenula zahtjev za izmjenom sudske odluke i trazila da se djeca dodjele meni na skrb i odgoj. Rociste je zakazano za 4.4. Uz tuzbu sam trazila i privremenu mjeru da se djeca dodjele meni na skrb do okoncanja postupka. Danas mi je stigao i poziv za 22.3. od drzavnog odvjetnistva da se odazovem na saslusanje radi kaznenog djela iz gore navedenog c. 209 st 1. i 2. Ono sto mene sada zanima, s obzirom da se radi o 2 tjedna razlike i da ce djeca vrlo vjerovatno sudskom odlukom biti povjerena meni na skrb nakon 4.4. kako da se postavim na saslusanju sljedeci tjedan s obzirom da onog trena kada djeca dodju meni na skrb nisam vise duzna placati alimentaciju? Centar za socijalnu skrb odobrio je privremeno uzdrzavanje od 12/2011, to cu pretpostavljam morati platiti centru, ali sto za dalje? Na sto se pozvati na saslusanju? Postoji li mogucnost da se postupak prolongira do odluke o skrbnistvu? Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
hrabrica odgovoreno: 19. ožujak 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 19. ožujak 2012. podizem Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.