Jump to content

Tužba - obična šteta i izmakla dobit


pd123

Preporučene objave

Susjed je podneo tužbu protiv mene Opčinskom sudu radi naknade obične štete i izmakle dobiti jer sam pokrenuo upravni spor radi poništavanja lokacijske dozvole koju je ishodovao za izgradnju stambene zgrade. Susjed se poziva na zakon o gradnji članak 84.

 

Taj članak govori, ako konačna građevinska dozvola nije pravomoćna jer je stranka pokrenula upravni spor, a investitor se zbog toga odluči s građenjem pričekati pravomoćnost građevinske dozvole, tada investitor od takve stranke ima pravo tražiti naknadu obične štete i izmakle koristi, ako se utvrdi da je ta stranka zlorabila svoje pravo pokretanja upravnog spora.

 

Moje pitanje je, pošto investitor nikada nije niti podneo zahtjev za građevinsku dozvolu a kmoli ju dobio, može li se onda pozvati na ovaj zakon i kakve su mi šanse na sudu? Ja sam pokrenuo upravni postupak za lokacijsku, a ne građevinsku dozvolu.

 

Samo još da napomenem da su mu poištene 5 lokacijskih dozvola. Na zadnju sam isto uputio žalbu ali je II. stupanjsko tijelo istu odbacilo, pa sam pokrenuo upravni spor, koji je završen nakon 5 godina, a ne u roku 1 godine kako piše u zakonu da je rok okončanja upravnog spora.

 

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija