Samohrana27 objavljeno: 21. ožujak 2012. Dijeli objavljeno: 21. ožujak 2012. Lijep pozdrav svima na forumu! Ukratko,moj slucaj je ovakav:Imam skrbnistvo nad danaa 8-godisnjom kcerkom.Odredjena je alimentacija od 1000 kn koju otac nikad nije placao jer je nedugo nakon presude otisao sluziti zatvorsku kaznu.CZSS mi je odobrio iznos od 460 kn i to u trajanu od 3 g.koje istjecu za mjesec dana.Planiram tuziti djeda za naplatu alimentacije.Zanima me kakva je sudska praksa u takvim slucajevima? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
xara odgovoreno: 21. ožujak 2012. Dijeli odgovoreno: 21. ožujak 2012. Nije to tek tako tuzit baku ili djeda. Najprije moras tuzit tatu za neplacanje cekat da sud osudi da li je otac zbilja u takvoj situaciji da nemoze radit i onda tek trazit od njegovih roditelja da pridonose. Ja sam zbog gl slucaja vec dvi i pol godine na sudu i jos kraj svega nije niti blizu...sta da kazem osim sretno! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Gringo odgovoreno: 22. kolovoz 2012. Dijeli odgovoreno: 22. kolovoz 2012. "najgore od svega - unuci žive na 5 min od mojih roditelja ali očito niti ta djeca koja idu u osnovnu školu nemaju želju ni potrebu vidjeti baku i djeda. jedno vrijeme sam razmišljala da je to zbog njihova straha od majke ali više nisam sigurna u to..." Nemojte uopće dvojiti oko ovoga, djeca itekako vole i žele viđati baku i djeda i svoju proširenu obitelj. Morate znati da ta djeca inducirana od strane majke, reagiraju tako kako reagiraju jer prije svega na taj način štite sebe. Zamislite samo da ta djeca koja provode 24 sata sa majkom manipulatoricom pred tom majkom kažu da vole baku i djeda i da bi željela ići kod njih. Zamislite kroz šta bi prolazila!? Itekako oni vole baku i djeda i ne možete na leđa malodobne djece svaljivati takvu odgovornost. Zato ste vi tu da im pomognete da se izborite za njihova prava. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
klara8686 odgovoreno: 3. lipanj 2013. Dijeli odgovoreno: 3. lipanj 2013. Zna li itko što se događa nakon smrti djeda i bake koji otplačuju alimentaciju za unuče (umjesto bankotiranog oca), da li djete ima pravo naslijediti dio mirovine ili sve ide ispočetka? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.