Jump to content

hitno molim pomoć!!!

sunny83

Preporučene objave

Molim pomoć!!!

Otvorila sam bolovanje zbog komplikacija u trudnoći 01.02.2012. Radni odnos zasnovala sam 01.02.2011.ugovorom o volonterskom radu koji je trajao 6 mj., tj. do 31.07.2011. nakon čega sam 01.08.2011. potpisala ugovor o radu na određeno vrijeme, do 30.09.2012.Dakle, nije bilo prekida radnog odnosa. U trenutku otvaranja bolovanja imam staž osiguranja u trajanju od 12 mj. Računam na naknadu plaće u iznosu 100% osnovice. Međutim, pošto sam u 8. mj. trudnoće doživjela šok prilikom pogleda na stanje računa na bankomatu (uplaćeno mi je nešto manje od 500kn, točnije 484,16 kn), uputila sam se direktno u Područni ured HZZO-a kod "ljubazne " tete da mi objasni da je to neka greška Međutim, teta mi veli da ja nemam dovoljno staža, odnosno da volonteri ne ulaze u to...Ja njoj pokušavam objasnit da su mi za prvih 6 mj. plaćeni doprinosi za zdrav. i mirov. i da mi je to sve upisano u radnu knjižicu, ali ne...ona opet svoje...Nemate vi staža dovoljno i gotovo...Na pitanje zašto mi je uplaćeno manje od zajamčenih 25% proračunske osnovice (831,50 kn) rekla mi je da uplaćuju dio po dio, kako min. financija skupi novce Ja u čudu, očiju punih suza nisam više imala snage za objašnjavanje...

Na R1 obrascu o uplaćivanim plaćama za drugih 6mj. imam 5 plaće, a 6. koja mi je isplaćena u veljači 2012. za siječanj 2012. se ne vidi jer kako su mi rekli u firmi to je tako zato jer sam od 01.02.2012. otvorila bolovanje pa ne može biti prikazana, iako je isplaćena....

Ja sad više tu ništa ne kužim,,bila sam uvjerena da imam pravo na 100% naknadu...ali sad više nisam sigurna...

Molim neku pametnu glavicu da mi objasni...ima li smisla pisati prigovor, žalbu????

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija