Jump to content

Koliko prostora?

gigi0hr

Preporučene objave

Pozdrav, mene zanima jedna odredba iz ovoga članka:

Članak 83.

3) na mjestu na kojem bi parkirano vozilo onemogućilo pristup drugom vozilu radi parkiranja ili izlazak nekom već parkiranom vozilu.

Zanima me tko određuje koliko je slobodnog prostora potrebno da netko izađe iz garaže?

Naime, u zgradi u kojoj živim nalaze se i garaže, a ispred zgrade imamo stvarno veliko obilježeno parkiralište. Nažalost, pojedini stanovi imaju po 2-3 automobila a neki i dostavnke kombije i ustvari mjesta za parkiranje nam kronično nedostaje :(

Još je ok ako po danu se trebaš parkirati ali ja ponekad radim do 23-24 sata i tada je nemoguće naći mjesto za parkiranje. Pa sam osuđena na kreativnost. Ispred zgrade, odnosno garaža ima ogromni, uzdignuti nogostup, na pojedinim mjestima do ceste ima najmanje 8-10 metara.

Kako je cesta (koja služi samo nama stanarima da s parkirališta izađemo na glavnu cestu) na tom djelu proširena da bez problema se paralelno mogu provesti tri automobila, mi jadnici koji radimo do kasno ponekad se tu moramo parkirati. Naravno, uvjek ostavimo prostor od 5-6 metara po širini da se ljudi iz garaža mogu izvesti na cestu

Sad, kako u zgardi živi hrpa idiota, učestala je situacija da ovi što imaju garaže zovu pauka koji onda diže naše automobile jer se oni ne mogu izvesti ravno iz svoje garaže na cestu. To što moraju volan malo okrenuti u jednu stranu da bi se izvezli - nije bitno :(

Mene zanima tko određuje koliko je mjesta potrebno da se netko isparkira iz garaže?

Ja sam maloprije u bjesu susjedi koja mi je prijetila da će zvati pauka rekla da joj treba oduzeti dozvolu ako se nije u stanju isparkirati iz garaže (što mi sigurno neće biti plus ubuduće kod nje) na prostoru na kojem bi se i autobus mogao okrenuti i isparkirati. Čak sam joj i ponudila da ju ja isparkiram ako ona nije sposobna za tako komplicirani manevar u Puntu :(

Sorry na dužini, ali sam malo iznervirana

Hvala :)

Dijeli na drugim stranicama

petpetica je napisao:

Na javnoj cesti potrebna je širina od 4 metra do suprotnog ruba kolnika ili 3 metra do središnje neisprekidane uzdužne crte.

Hvala na odgovoru :-)

ali nije problem cesta, problem je dužina prostora između garaža koje su u zgradi i ceste, odnosno što ovi što imaju garaže tvrde da ne mogu izaći na cestu osim ako im ravo ispred garaže nije u potpunosti prazan prostor, iako je u pitanju prostor ponegdje dugačak i destak metara

Znači, vlasnici garaža smatraju da je sav prostor između njihovih garaža i ceste njihovo vlasništvo bez obzira na njegovu veličinu i da na njega nema nitko drugi pristup

Sad, moje je preciznije pitanje - postoji li negdje točno utvrđeno koliki taj prostor mora biti? Nekako čisto sumnjam da mu je dužina 10 metara :-?

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija