crvenoforme objavljeno: 26. ožujak 2012. Dijeli objavljeno: 26. ožujak 2012. Zaposlena sam na puno radno vrijeme, ali primanja mi nisu dovoljna. Mogu li legalno obavljati nekakav dodatni posao? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
rubens odgovoreno: 26. ožujak 2012. Dijeli odgovoreno: 26. ožujak 2012. Možeš, ukoliko on neće biti u nekakvom "sukobu interesa" sa posotojećim. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
crvenoforme odgovoreno: 28. ožujak 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 28. ožujak 2012. Na koji način me može prijaviti šef na tom dodatnom poslu? Kažu da više nema ugovora o djelu. Poslovi nemaju nikakvih poveznica. Konkretno- radim u školi, a dodatni posao bi bilo neko spremanje, pranje posuđa u kuhinji, rad na šanku ili slično Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anamih odgovoreno: 14. travanj 2012. Dijeli odgovoreno: 14. travanj 2012. U našoj državi nijedan radnik ne može legalno prodati više od 40 sati tjedno. Znači, ako imate ugovor o radu na puno radno vrijeme, više ne možete zaključiti nijedan ugovor o radu. Preostaje vam ugovor o djelu. Ugovori o djelu su predmet istrage inspektorata iz jednostavnog razloga - zloupotrebljavaju se godinama, pa ih inspektori odmah proglašavaju prikrivenim radnim odnosom. Ali, nije sve tako crno, ipak mogu proći za nene poslove. Ovdje neću komentirati liječničke poslove po privatnim klinikama, koji su upravo to što sam opisala u prethodnom poglavlju, a što inspektorat ne progoni, ali ne vrijedi da se bavimo time. Ovo što ste vi opisali kao dodatni posao (pranje suđa, rad na šanku...) nažalost ne bi moglo proći pod ugovor o djelu, jer ima elemente radnog odnosa: radno mjesto i vrijeme određuje poslodavac, za rezultat rada odgovara poslodavac kao vlasnik ugostiteljskog objekta... Odnosno, na vama je da odlučite želite li rizik, ali takvi se poslovi po sadašnjim propisima ne mogu ugovoriti kao djelo. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.