Jump to content

Pravo na socijalnu pomoć


mlabazan

Preporučene objave

Zanima me imamo li mi kao obitelj pravo na primanje socijalne pomoći, naime supruga i ja smo nezaposleni s malim djetetom, i nemamo nikakva primanja unazad 3 mjeseca osim dječjeg doplatka. Međutim živimo u zajedničkom kućanstvu sa ženinim roditeljima koji su razvedeni i ta kuća u kojoj živimo se prodaje, te su im uz sve njihovi računi blokirani. Ja sam uz to i izvanredni student apsolvent na elektrotehničkom fakultetu jer sam izgubio pravo redovnog studiranja zbog godina i nemogućnosti plaćanja fakultetskih troškova koje sam imao kao redovni student.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

DA.

Dođi u Centar za socijalnu skrb. Imate pravo na socijalnu pomoć-pomoć za uzdržavanje vas troje koje iznositi cca 1300 kuna. Imate pravo na pomoć za stanovanje (plačanje struje i vode) i pravo na 3 m2 drva.

Traži pomoć i od gradskog poglavarstva i od županije- jednostavno idi i kod njih i pitaj ih jel ti mogu još kako novčano pomoći pošto ideš na dobar fakultet -elektrotehniku koja je deficitarno zanimanje.

 

Jedino nemaš pravo na pomoć od Centra za socijalnu skrb ukoliko imaš automobil a vrijednost mu prelazi 23 000 kuna (to procjenjuje porezna uprava).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...
  • 1 mjesec kasnije...

da ne otvaram novu temu....

naime, imam roditelje koji su prešli starosnu dob za ostvarenje mirovine međutim mirovine nisu uspjeli ostvarit, dakle nemaju mirovinu, da ne ulazim u detalje...

do sad sam im financijski pomagao međutim ova kriza to čini sve težim zahtjevom pa se pitam imaju li oni pravo na nekakvu socijalnu pomoć, u kojoj visini i što znači ta zabilježba na nekretninu?

posjeduju samo obiteljsku kuću u kojoj i žive.

 

unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Molim pomoć. Želim pomoći čovjeku koji je ne zaposlen, ne može dobiti liječničko uvjerenje da je sposoban za rad te se ne može nigdje zaposliti zbog problema sa kralježnicom na osnovu koje mu ne daju invalidnost, ima 52 god starosti i 27 god radnog sataža, tako da nije za mirovinu. Ne posjeduje ništa od pokretnina i nekretnina, živi s majkom koja ima svega prihoda 800 kn, on nema ništa, vodili su se kao dva zasebna kućanstva. bio je u vojsci RH 120 dana, inače su izbjegli iz Bosne. Molim Vas savjet kuda, što, kako i gdje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 6 mjeseci kasnije...

Zanima me majka sam troje djece koji su mladi od 7 godina , otac ih je ostavio meni i ne zivimo skupa vise od godinu dana, posto je naj mladoj tek godina tek smo sad pokrenuli papire zarastavu braka, danas sam bila u centru i rekli su mi da imam samo pravo na jednokratnu pomoc i nista drugo a podstanar sam i nemam nikakvih primanja osim djecijeg doplatka od 1250 kn i porodiljne naknade od 1600 kn.

Bivsi muz ne daje niti kune djeci, pa me zanima zasto ja nemam pravo na stalnu pomoc posto sam sama u stanu i jos podstranar sam, jedva krpam kraj sa krajem nekad bio je brat samnom koji se odselio i ostavio mi dugove nista nije placao potpisan je ugovor sa gazdraicom stana kojeg sam ja potpisala i prijavljena sam tu na adresu... molim da mi bar nekak objasnite sta da radim ona me tjera van radi dugova nemam kam sa klincima...

 

ljep pozdrav od mene i moja tri mala andela...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 9 mjeseci kasnije...

Imam par pitanja vezanih uz pravo na primanje socijalne pomoći pa bih voljela da mi objasnite. Naime ja imam 22 godine, imam sestru blizankinju, prije 3 godine nas dvije smo se odselile od roditelja i počele redovito studirati na Veleučilištu u Šibeniku, sada studiramo u Splitu, ali jedina opcija je vanredan studij koji košta 14 000 kn. Nemamo nikakvih prihoda, radile smo sezonski i to nam je jedini prihod. Živimo u stanu koji moramo plaćati 250 eura, plus ostali troskovi.

Stoga me zanima kakvo ja pravo na socijalnu pomoc imam i kome da se obratim, sto mi je potrebno od dokumentacije i koji su uvjeti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija