tajci-ck objavljeno: 30. ožujak 2012. Dijeli objavljeno: 30. ožujak 2012. Poštovanje, molim Vas odgovor ako je moguće na jedno moje pitanjce. Naime, njegujem jednog starijeg gospodina i pomažem mu u njegovom vinogradu...on ima 87 godina i mirovinu od 5000kuna. U zadnje vrijeme mi stalno govori o tome da se udam za njega da mogu naslijediti njegovu mirovinu. Ja imam 42 godine. Zanima me da li moram promjeniti svoje prezime i adresu stanovanja kad bih pristala na njegov prijedlog, kada mogu i da li uopće mogu ostvariti pravo na mirovinu po suprugu, odnosno njemu i kolika bi ta mirovina bila? Malo sam Vas zasipala pitanjima...ali dosta mi je bitno i hitno jer ne želim se upuštati u nešto što je možda i neostvarivo. Unaprijed sam Vam zahvalna na odgovoru. S poštovanjem, Tanja Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 30. ožujak 2012. Dijeli odgovoreno: 30. ožujak 2012. tek sa navrtšenih 50 godina života imaš pravo na obiteljsku mirovinu. korisnik ima 87godina i šanse za su male da poživi još 7,8 godina. ali možeš reskirati. porodična mirovina bi iznosila 70% od mirovine koju prima korisnik.(oko 3.500,00 kuna) osim mirovine nasljedila bi i njegove nekretnine ili djelila sa ostalim nasljednicima. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
tajci-ck odgovoreno: 30. ožujak 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 30. ožujak 2012. Hvala na odgovoru Imovinu ne želim jer su mu djeca po tom pitanju jako "osjetljiva"...već su svašta radili da se dokopaju njegovog imetka. Po tome...ja ako on umre prije moje 50-te godine nemam prava na mirovinu...ili u tom slučaju ju mogu tražiti kada navršim 50 godina? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ude odgovoreno: 17. travanj 2012. Dijeli odgovoreno: 17. travanj 2012. Poštovana! Izvanbračni drug koji s osiguranikom ili korisnikom mirovine živi u zajedničkom kućanstvu najmanje tri godine ima pravo na obiteljsku mirovinu prema istim uvjetima kao i bračni drug. Ako Udovica ili -udovac do smrti bračnog druga nisu navršili 50 godina,ali su imali 45,imaju pravo na obiteljsku mirovinu kad navrše 50 godina. Pozdrav! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.