Olivier objavljeno: 1. travanj 2012. Dijeli objavljeno: 1. travanj 2012. evo bila fešta, popilo se malo i ponestalo je cigareta, odoh po cigarete i Editirao moderator napuhao sam 1,03 s tolerancijom je to 0,93. uskoro ču pred suca...što me čeka? kakvu kaznu mogu dobiti? i dali je ikako moguće da dobijem samo opomenu?? mladi sam vozač jer imam 18 godina i da li to utječe na veličinu novčane kazne... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 2. travanj 2012. Dijeli odgovoreno: 2. travanj 2012. Na ovom forumu nastojimo održavati visoku razinu pristojnosti u komunikaciji, bez omalovažavanja bilo koje profesije. Slijedi prekršajni nalog, redovito zaprimajte poštu pa se javite kad nešto stigne. Za alkohol slijedi kazna od 1.000 do 3.000 kuna, može biti zaštitna mjera zabrane upravljanja, a i ne mora, nije moguće dobiti opomenu. Jednaka je visina kazne za "mladog" i "običnog" vozača. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Olivier odgovoreno: 2. travanj 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 2. travanj 2012. Imam 18. godina i upravo završavam srednju školu, nemam svoj novac da bi platio kaznu veću od 1000 kuna, ali ako je i dobijem, da li mogu uložiti žalbu i kako, kada i gdje? I u kojem odprilike roku bi mogao stići poziv za sud na moju adresu? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 2. travanj 2012. Dijeli odgovoreno: 2. travanj 2012. Ne mora ni stići poziv, prekršajni nalog može poslati i policija i sud, treba pisati prigovor u kojem se priznaje prekršaj a tražiti manju kaznu, priložiti potvrdu o školovanju i potvrdu iz porezne da se nema imovine i prihoda iz imovine, sud može drastično smanjiti kaznu. Ako i dođe poziv na sud sa sobom ponijeti te potvrde. Neće biti velika kazna. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Olivier odgovoreno: 2. travanj 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 2. travanj 2012. A u kojem roku će stići na moju adresu(prekršajni nalog/poziv za sud)? da li će u toj pošti biti kazna upisana? da li će me pozvati na saslušanje? kako se piše prigovor? kamo ga odnjeti/poslati? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 3. travanj 2012. Dijeli odgovoreno: 3. travanj 2012. 1. Rok za vođenje prekršajnog postupka je 4 godine. 2. U prekršajnom nalogu ima uplatnica, a u pozivu nema. 3. Ovisi da li će se raditi o prekršajnom nalogu ili ne, mislim da će vas zvati na saslušanje samo ako u prigovoru na prekršajni nalog budete poricali prekršaj ili ako u prigovoru navedete nešto što sudu ne bude potpuno jasno. 4. Prigovor pišite sami, mogu pomoći brojni stari odgovori na ovom forumu, ako se ne umijete snaći platite odvjetniku da vam to napravi. 5. Piše u prekršajnom nalogu. Ako nema adrese skinite je s interneta. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Olivier odgovoreno: 3. travanj 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 3. travanj 2012. Hvala vam, zbilja ste mi puno pomogli što ste mi razjasnili ove stvari, ali dalje ću se morati snaći sam, još jednom zahvaljujem na ljubaznosti i potrošenom vremenu odgovarajući na moja pitanja. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.