timmy objavljeno: 3. travanj 2012. Dijeli objavljeno: 3. travanj 2012. Stigao mi je prijedlog za ovrhu i rješenje o ovrsi zbog dva računa od prije oko 11 mj. dok sam još bio pretplatnik t-coma. Problem je jedino što mi račune na koje se pozivaju nikada nisu poslali na adresu za dostavu računa iz ugovora s njima, a niti na adresu prebivališta (gdje je uredno i iz prve stiglo rješenje o ovrsi). Uopće nisam ni znao da imam dugovanja prema njima, a nisam niti imao mogućnost podmiriti račune jer ih nikad nisam vidio. Dakle, išli su izravno na ovrhu! Rok za podnošenje prigovora na rješenje o ovrsi mi uskoro istječe pa bih molio savjet: Mogu li se uopće u prigovoru pozivati na nedostavljanje računa? Kako u slučaju spora dokazati da nisu poslali račune? Imam li ikakve šanse? PS: Zastara još nije nastupila tako da to ne može biti osnova za žalbu. Puno hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
louise_hay odgovoreno: 17. travanj 2012. Dijeli odgovoreno: 17. travanj 2012. Možete uložiti prigovor bilježniku koji vam je poslao ovrhu pa će vaš predmet doći na sud, za koliko vremena - ovisi o sudu, ali uglavnom to ne bude baš brzo, što znači da vam na taj ukupan dug i troškove ovršnog postupka (troškovi bilježnika i punomoćnika t-coma) rastu. činjenica je da dug postoji, a to da niste dobili račun i nema neko značenje. računi se inoako niti ne šalju preporučeno i uvijek ih je moguće dobiti na zahtjev. vi sutvari ne osporavate dug nego to da niste dobili račun. znam da je nepravedno, ali sumnjam da imate nke šanse u borbi s tako velikom firmom kojoj su te ovrhe postale svakodnevnica. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.