bambu objavljeno: 4. travanj 2012. Dijeli objavljeno: 4. travanj 2012. Pozdrav svima na ovom forumu! Zanima me tumačenje jednog starog zakona objavljenog u Sl.gl.br.19/89. Naime, moji roditelji već 30 godina pokušavaju ishoditi građevinsku dozvolu za obiteljsku kuću pa su tako 1989. godine uplatili "troškove pripreme građevinskog zemljišta radi dodjele neposrednom pogodbom u svrhu legalizacije objekta". Tekst izračuna glasi: "Prema čl.10. Odluke o visini troškova (Sl.gl. br. 19/89), građanin kome se daje na korištenje građ. zemljište dužan je platiti: 1. Naknadu za zemljište što je općina platila prijašnjem vlasniku, tj. korisniku u slučaju oduzimanja tog zemljišta od strane općine. 2. Troškove pripreme zemljišta. 3. Rentu. Kako je građanin sam snosio troškove naknade za zemljište ranijem korisniku oslobađa se naknade iz točke 1." Iznos koji su moji roditelji trebali uplatiti bio je 19 124 870 dinara, ali je moj tata krivo pročitao rješenje i uplatio dupli iznos, tj. 38 249 740 dinara. Zanima me što znači ta naknada, da li je to možda današnja komunalna naknada? I budući da je iznos preplačen, da li se može tražiti povrat tog preplačenog dijela novca? Jasno mi je da je zakon star i da se od tada nekoliko puta promijenio, pa bi mi umjesto njegovog tumačenja dobro došla i samo informacija gdje ga mogu pronaći i pročitati. Moji roditelji su pokušali doći do odgovora u Općini ali bezuspješno. Unaprijed zahvaljujem na bilo kakvom komentaru! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ude odgovoreno: 5. travanj 2012. Dijeli odgovoreno: 5. travanj 2012. Poštovani! Ako ste tada preplatili , dupli iznos Vi namate pravo potraživanja povrata preplaćenog iznosa radi zastare , no ako sada tražite rekonstrukciju ili nastavak građenja ,tada imate plaćene doprinose za određenu kvadraturu . Pozdrav! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.