Jump to content

Tumačenje starog zakona

bambu

Preporučene objave

Pozdrav svima na ovom forumu!

Zanima me tumačenje jednog starog zakona objavljenog u Sl.gl.br.19/89.

Naime, moji roditelji već 30 godina pokušavaju ishoditi građevinsku dozvolu za obiteljsku kuću pa su tako 1989. godine uplatili "troškove pripreme građevinskog zemljišta radi dodjele neposrednom pogodbom u svrhu legalizacije objekta".

Tekst izračuna glasi:

"Prema čl.10. Odluke o visini troškova (Sl.gl. br. 19/89), građanin kome se daje na korištenje građ. zemljište dužan je platiti:

1. Naknadu za zemljište što je općina platila prijašnjem vlasniku, tj. korisniku u slučaju oduzimanja tog zemljišta od strane općine.

2. Troškove pripreme zemljišta.

3. Rentu.

Kako je građanin sam snosio troškove naknade za zemljište ranijem korisniku oslobađa se naknade iz točke 1."

Iznos koji su moji roditelji trebali uplatiti bio je 19 124 870 dinara, ali je moj tata krivo pročitao rješenje i uplatio dupli iznos, tj. 38 249 740 dinara. :vrti:

Zanima me što znači ta naknada, da li je to možda današnja komunalna naknada? I budući da je iznos preplačen, da li se može tražiti povrat tog preplačenog dijela novca?

Jasno mi je da je zakon star i da se od tada nekoliko puta promijenio, pa bi mi umjesto njegovog tumačenja dobro došla i samo informacija gdje ga mogu pronaći i pročitati. Moji roditelji su pokušali doći do odgovora u Općini ali bezuspješno.

Unaprijed zahvaljujem na bilo kakvom komentaru! :-)

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija