anamaric objavljeno: 5. travanj 2012. Dijeli objavljeno: 5. travanj 2012. Poštovani stručnjaci, molim za mišljenje. Situacija je slijedeća, prije 4 godine prvostupanjski sud je donio riješenje o ovrsi na nekretnini u odnosu 6 suvlasnika-ovršenika na određeni iznos. Suvlasnici su uložili žalbu i zahtjev za odgodu. Sud je odredio odgodu , a drugostupanjski ukinuo oba riješenja (o ovrsi i odgodi), umanjio traženi iznos te naložio prvostupanjskom da ponovno postupa po predmetu. U svom novom podnesku ovrhovoditelj sada traži ovrhu na navedeni niži iznos i povlači zahtjev za ovrhu u odnosu neke od ovršenika iz prvobitnog podenska.Temeljem tog podneska ovrhovoditelja prvostupanjski sud ponovno donosi rješenje o ovrsi,sada na niži iznos i pod novim brojem (ovr). Mene zanima da li se ovaj drugi podnesak,s obzirom na izmjene u odnosu na prvi,tretira kao novi prijedlog za ovrhu? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anamaric odgovoreno: 6. travanj 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 6. travanj 2012. Pa zar nitko???? Bitno mi je to znati zbog moguće zastare. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anamaric odgovoreno: 10. travanj 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 10. travanj 2012. Pa pravnici, zar baš nitko, stvarno mi je potreban savjet? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
KALDEJ odgovoreno: 13. travanj 2012. Dijeli odgovoreno: 13. travanj 2012. Koliko znam iz osobnog iskustva, sud može dosuditi da se samo tebi sjedne na tvoj dio nekretnine a ne i suvlasnicima, osim ako ti neki od njih nije sudužnik! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anamaric odgovoreno: 19. travanj 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 19. travanj 2012. Nije možda dobro bilo objašnjeno, nas 6 kupilo je stanove u zgradi svi s čistim z.k. izvatkom. Nakon 9 godina slučajno je otkriveno da na zgradi postoji hipoteka u korist jedne banke za koju nitko nije znao na 104/450, a koja je upisana cca. 5 mjeseci kasnije od svih nas. Banka je prvi put prema nama reagirala dopisom nakon 12 godina. Potom je podnijela prijedlog za ovrhu na koji je sud donio riješenje o ovrsi. Uvažena nam je žalba, vraćeno na ponovno postupanje na prvostupanjski. Banka ponovno podnosi prijedlog za ovrhu, ovaj put na umanjeni iznos i sada na 4 od nas 6 stanara, bez ikakvog objašnjenja, a sud ponovno donosi rješenje o ovrsi. Naravno, radi se o Krku i nadaleko poznatim mućkama tamošnjih sudaca. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.