ajambrov objavljeno: 6. travanj 2012. Dijeli objavljeno: 6. travanj 2012. Pozdrav, imam prilično jednostavno pitanje. Vozio sam 107kmh gdje se smije voziti 60 i imao 0.78 promila alkohola u krvi. Dobio sam riješenje 3000kn 190kn 3 boda 6 mjeseci bez vozačke dozvole Jedino što mi je bed je vozačka dozvola. Budući da je ovo prvi puta da sam kažnjavan i da sam napravio neki značajniji prekršaj, zanimalo me ako napišem žalbu ima li šanse da sudac (ili tko već) ukine oduzimanje vozačke i ostane samo na bodovima i novčanoj kazni? Unaprijed hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 6. travanj 2012. Dijeli odgovoreno: 6. travanj 2012. Da, moguće je da se uopće ne izrekne zaštitna mjera zabrane upravljanja, da se izrekne u uvjetnom obliku i da se izrekne u trajanju od 1 do 6 mjeseci. Treba pisati prigovor u kojem nedvosmisleno priznajte prekršaj, napišite da se kajete zbog toga, da vam je vozačka dozvola nužna jer živite tu-i-tu (kopirati osobnu iskaznicu), radite tu-i-tu (predati dokaz o sjedištu poslodavca), obavljate poslove te-i-te (priložiti ugovor o radu), niste u mogućnosti koristiti javni prijevoz (priložiti nekakav vozni red javnog prijevoza), može svašta pomoći, treba se snaći, ali nije dovoljno samo lijepo izmisliti priču već ju je treba dokazati s potvrdama. Ako sudu ništa ne ostane nejasno u vašem prigovoru neće vas niti zvati na saslušanje, već će vanraspravno odlučiti o visini i vrsti sankcije. Zaštitna mjera za prekršaje koje ste vi počinili se izriče samo za onu kategoriju vozila kojom ste počinili prekršaj, a drugom kategorijom vozila (npr. skuterom) možete normalno upravljati za vrijeme trajanja zaštitne mjere. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
marac1987 odgovoreno: 10. travanj 2012. Dijeli odgovoreno: 10. travanj 2012. Isto jedno pitanje makar je mozda i glupo jer nisam toliko informiran...Naime, na temelju cega se izrice zabrana upravljanja?? Na temelju kojeg zakona?? gdje pise da se npr. za voznju pod utjecajem alkohola od 0,5-1,00 promil izrice abrana upravljanja od 6 mjeseci....i isto tako za brzinu....ja mislim da se to izrice kako se kojem policajcu Editirao moderator Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 10. travanj 2012. Dijeli odgovoreno: 10. travanj 2012. Pripazite na svoje izražavanje ili odite k odvjetniku. Policija je izvršna vlast. Ovlast policije je regulacija prometa na cestama. Prekršajni zakon u članku 58. stavku 3. određuje trajanje zaštitne mjere zabrane upravljanja, policija piše kaznu koju sud temeljem svojih ovlasti može izmijeniti. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.