tina1234 objavljeno: 9. travanj 2012. Dijeli objavljeno: 9. travanj 2012. Imam pitanje - već gotovo 2 godine ne živim sa suprugom, trenutno smo u fazi razvoda braka, čekamo drugo ročište. U međuvremenu smo započeli nove veze, s tim da sam ja sada trudna sa svojim novim partnerom. Čitala sam kako će dijete kada se rodi, u matičnom uredu voditi kao dijete moga bivšeg supruga jer od trenutka kada je razvod postao pravomoćan nije prošlo 300 dana. Je li to doista tako? Ili kada budemo išli upisati dijete u matični ured mogu reći da je otac moj novi partner i treba li dokaz o očinstvu ili je dovoljna samo njegova potvrda? Zanima me koji su mogući ishodi i kako to najbolje riješiti.. Puno hvala i lijep pozdrav! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
snowdrop odgovoreno: 9. travanj 2012. Dijeli odgovoreno: 9. travanj 2012. Dobro ste culi. Nakon sto se dijete rodi bit ce potrebno osporavati ocinstvo bivseg supruga, te ce tek tada otac djeteta moci priznati ocinstvo. Dakle, kada cete ici upisivati dijete u maticni ured, njemu ce se automatski pisati bracno ocinstvo i to ne mozete izbjeci. To je malo vise susreta s administracijom ali ako ste svi troje suglasni oko svega, ne bi trebalo biti vecih problema. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.