Jump to content

vožnja auta sa stranom vozačkom


coathanger

Preporučene objave

Dolazim i odlazim u Njemačku svaki mjesec, ali još nisam prijavio boravak u RH jer moram još neke poslove završiti u Njemačkoj. Imam hrvatsko državljanstvo, njemačku putovnicu. Brine me hoću li ostvariti neki prometni prekršaj ako budem vozio auto svog prijetelja koji ima hrvatsku registraciju.. :-?

 

Još jednom zahvaljujem na svakom odgovoru! :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 7 mjeseci kasnije...

ja imam ovakvu situaciju..imam hrvatsku osobnu i vozačku jer sam udala se u hrvatsku. međutim sad bi trebala koji put otići u hercegovinu gdje sam rođena i sređivati tamo neke stvari za crkveno vjenčanje...tamo bi vozila tatino auto koje je BiH registracija. Oće mi policija raditi probleme ako me zaustavi??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 7 mjeseci kasnije...

Postovanje,

evo ovakva je situacija: moj decko dolazi studirati u Hrvatsku, dobit ce privremenu vizu, no ima svicarsku vozacku. Bit ce tu otprilike 6 mj. Zanima me je li moguce da on ovdje kupi motor za koji ima dozvolu, sa hrvatskom registracijom, koji bi koristio samo na teritoriju RH za vrijeme svog boravka.

Ili mozda da taj motor kupimo na moje ime, pa on moze voziti uz odredenu punomoc ili nesto tako. Stvarno se ne razumijem u to i tesko mi je traziti sve te informacije. Molim vas za odgovor.

 

Hvala unaprijed,

pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

molit cu za pomoc-pred par dana sam se odselio u Njemacku di sam se uredno prijavio(stalna boravisna dozvola-obitelj)imam Hr vozacku i medjunarodnu te vozilo koje koje je na suprigu sa slovenskim tablicama koje je uredno registrirano te osigurano u slo-ovdje u njem ne stvaraju problem oko voznje istog ali kako je to sa hr,znaci hrvatski drzavljanin,osobna hr,medjunarodna vozacka,stalni u njemackoj te slovensko vozilo na isto prezime

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Lipi pozdrav svima,

 

molim vas za pomoć. Ja sam državljanka HR, vozačka, osobana, prebivalište. I sada slijedi problem. Udala sam se za BH građanina, i imam i to državljastvo. Radim u HR, ali u BH firmi, i zato su mi svi prihodi iz BH, također imam njihovo zdravstveno i mirovinsko. Tenutno vozim auto sa BIH tablama, nekada od firme, a nekad od supruga (oba su registrirana u BiH) pretpostavljam da je to carinski prekršaj, jer često putujem preko granice.

Postoji li neka opcija da to ne bude carinski prekršaj? neka potvrda ili što već...

 

Unaprijed hvala!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vozila HR registarskih oznaka može voziti bilo tko.

Pa ne bih se 100% složio. Naime ja sam pre 10 dana uradio unos dva svoja vozila iz EU u RH. Kao stranac sa stalnim boravkom mislio sam da ću dobiti normalne registarske pločice bele boje sa crnim slovima. Ali.... dobih ja pločice bele boje sa zelenim slovima. Na moje pitanje kod tehničkog pregleda: zašto zelene, odgovor je bio. Zelene pločice dobivaju stranci u RH. Pa jel' nismo sade u EU svi nekako jednaki pitah ja.

Lapidarni odgovor je bio svi stranci, pa i oni iz EU dobivaju registarske pločice sa zelenim slovima.

Uputio sam upit MUP-u sa napomenom da ja lično to osećam kao malu diskriminaciju, podelu EU na "naše i njihove", ali odgovor MUPa- još nije stigao.Pitanje je dal' će uopšte doći. A vozilo stranca u RH sa zelenim slovima ne može po zakonu voziti svaki građanin RH. Samo u iznimnim slučajevima.

Šta misle stručnjaci na forumu po ovom pitanju??? Zelene reg. pločice za strance iz EU!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stranac je svaka osoba koja nije državljan RH.EU nije država.Trenutno je tako propisano pa se i izdaju zelene pločice.Radi se o nacionalmom zakonodavstvu kojeg naravno EU dozvoljva jer ne postoje eu zakoni koji važe na cijelom njenom teritoriju (a neće ni postojat).

Gdje piše da drž RH ne smije upravljat vozilom zelenih tablica?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stranac je svaka osoba koja nije državljan RH.EU nije država.Trenutno je tako propisano pa se i izdaju zelene pločice.Radi se o nacionalmom zakonodavstvu kojeg naravno EU dozvoljva jer ne postoje eu zakoni koji važe na cijelom njenom teritoriju (a neće ni postojat).

Gdje piše da drž RH ne smije upravljat vozilom zelenih tablica?

 

Zahvaljujem na odgovoru.

 

Izgleda da je vašoj pažnji promakao član 2. stavak 1. točka 94. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (''Narodne novine'' broj 67/08, 48/10, 74/11 i 80/13) kojim je propisano da je >stranac< državljanin države koja nije članica Europskog gospodarskog prostora.

Stoga se državljanima države članice Europskog gospodarskog prostora nakon ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju, prilikom registracije vozila izdaju registarske pločice na kojima su otisnute brojke i slova crne boje, odnosno kao i državljanima Republike Hrvatske.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čl.2 st.1 toč.1 Zakona o strancima kaže drugačije (onako kako sam napisao).kako je pravilnik mijenjan 1.7.2013-te nije izvršena nikakva izmjena u čl.13 st.3 ali je izmjenjen čl.7 koji kaže "»Registraciju vozila u vlasništvu stranaca, odnosno državljana države članice Europskog gospodarskog prostora, koji u Republici Hrvatskoj imaju odobren privremeni ili stalni boravak, obavlja ...." pa su time izjednačeni.

Ja bi pomislio da je počeo III svjetski rat da su naši izmjenili i uskladili sve propise kako valja i kako bi trebalo bit u uređenoj državi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Zahvaljujem na odgovoru. Otisao sam na tehnicki pregled Preluk, osobno kod Voditelja i predao mu zahtev na osnovu člana 2. stavak 1. točka 94. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (''Narodne novine'' broj 67/08, 48/10, 74/11 i 80/13) da je Tehnicki pregled napravio gresku i izdao mi "zelene" plocice. Trazio sam da mi se promene plocice u "crne" o njihovom trosku. Na to je Voditelj meni pokazao ovo ciji ste link dali i rekao "Obratite paznju na datum, mi smo ovo uputstvo dobili od nadleznog ministarstva tek 27.08.2013. nakon sto smo vam izdali "zelene" plocice. Mi nismo krivi, vec organ koji nas je kasno obavestio."

[h=1]III/8, broj: 2676-04/2013[/h]Zagreb, 27.08.2013.

 

Po svemu sudeci, bit ce "pojeo vuk magarca" i na kraju ce biti da niko nije kriv a ja cu morati platiti "crne" plocice i poslati racun Ministarstvu i zatraziti povrat za duplo placene plocice. Da li ce Ministarstvo ispraviti svoj propust, obavestit cu vas.

Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uradio sve što ste mi preporučili.

"Ekipa" (Tehnički pregled i Policija) se u međuvremenu "uigrala" i prostudirala zakone.

U tehničkom pregledu su mi izdali tražene pločice bez problema,a pošto su oni od Ministarstva tek 27.08.2013 obavešteni o izdavanju pločica sa "crnom" bojom, moraću sam da platim zamenu "zelenih" u "crne". Platio i pitao "zašto plaćam duplo"?

"Pa, žalite se nekome".

U policiji isto, bez problema zamena dokumenata i izdavanje novih uz obavezno plaćanje.

Celu proceduru sam dva puta prošao uz duplo plaćanje nečijeg propusta.

Jel' imam neku mogućnost za povrat jednog plaćanja ?

Po svemu sudeći Ministarstvo je kasno obavestilo niže izvršne organizacije, tek 27.08.2013.

Smešno mi je da dva puta plaćam za istu stvar, a još smešnije mi je da se žalim Ministarstvu i ukažem im na njihove propuste.

Šta mislite vi ?

Unapred hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zakon je stupio na snagu 01.07.2013. godine, objavom Narodnim novinama su obavještene sve pravne i fizičke osobe.

 

Nikoga ne treba posebno obavještavati.

 

Radi se o čistom propustu stanice za tehnički pregled i od njih trebate tražiti novce natrag.

 

Policija nema veze s tim, ali jest korisno da znaju za nepropisan rad STP.

 

Mada im ne mogu baš ništa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Bok,

moja teta ima dvojno drzavljanstvo, hrvatsko i talijansko. Do sada je zivjela u Italiji, no ove godine je odlucila doci nazad u HR za stalno.

Ima auto talijanskih registracija. Znaci zanima me nakon koliko vremena ona taj auto triba registrirat na hrv tablice? I uostalom treba li uopce, s obzirom da smo mi sad u EU itd.

I jos jedno pitanje, moze li Svicarac sa svicarskom vozackom voziti to isto vozilo talijanskih registracija na teritoriju RH?

Znam da je strog neki zakon za Hrvate koji voze strane reg., pa neznam kakva je situacija s ovim.

Puno pitanja za multinacionalnu obitelj :))

Hvala unaprijed!

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 10 mjeseci kasnije...

Pozdrav !

Evo prvi puta na vasem forumu.

Imam jedan kompliciran problem i neznam kako da ga rijesim, citao sam prijasnje objave i nikako da me pogodi netko slican sa mojim problemima.

U njemackoj sam 6 godina, imam njemacku vozacku dozvolu i normalno vozio sam uvijek u hrvatskoj njemacke tablice. Sada imam problem zbog kojeg bi se morao odjaviti u njemackoj a sve u svrsi posla. Inace sam pomorac i radim na off shore kompaniji mjesec posao mjesec odmor. Nemogu dobit njemacku pomorsku knjizicu zbog toga sto njemacka izdaje pomorske samo onima koji plove pod njemackom zastavom. Radi tog problema moram se tamo odjaviti i prijaviti u lucku kapetaniju u HR. Normalno radi prijave poreza ( uz to oslobozen poreza u HR jer sam vec od 186 dana izvan Hr, isto je i u njemackoj ali tamo moram platit porez jer firma neda potvrdu o placanju poreza za mene u inostranstvu gdje radim.tako da 42 posto od uplate na moj racun u njemackoj je godisnji porez , to je previse i zbog toga bi se odjavio iz Njemacke i prijavio u Hr.). Jedan problem rijesim drugi dobijem. U njemackoj ostaje zena jer radi vec 20 godina tamo a ja bi povremeno kad sam u HR do njemacke. Sada me interesira dal bi ja mogao nasim autom (njemacke tablice) normalno dolazit u HR povremeno kao i dosad (svakih mjesec dana) radi prijava na lucku kapetaniju i nazad do njemacke zbog obaveza prema zeni. Komplicirano tako da neznam sta mi radit jer ako imam prebivaliste u Hr a njemacku dozvolu to mi nekak ne mirise na dobro.

Molim savjet sta da radim ??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dok si imao boravak u D imao si pravo i vozit ovako bi bio u prekršaju (carinskom).

 

pUNO HVALA, TAKO SAM SI I JA NESTO MISLIO. Zar stvarno nema nikakvih rupa da ja mogu vozit Zenin auto, pa stvarno to ne kuzim mi u braku i radi posla se moram odjavit i moramo imat svaki svoj auto bezveze ,al sta se moze, hvala na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako hoćeš savjet zbog kojeg ćeš možda morati platiti kaznu ili višestruko višu od one koju si do sad eventualno dobio, onda slobodno idi negdje tražiti "rupe u zakonu".

 

Kad se radi o prekršajima, ne radi se o nuklearnoj fizici i ne-znam-koliko kompliciranim slučajevima, krivnja je najčešće stvarna, dokazivanje nehaja jednostavno, a sudska praksa ogromna. Kad se sve to uzme u obzir, ovo su najbolji savjeti koje čovjek može dobiti.

 

Naravno, ako netko želi probati nešto riskantno (nešto novo, nešto divlje...), neka proba, ali većina ljudi koji ovdje daju savjete nije toliko neodgovorna. Srećom, zar ne?

 

Svima sve najbolje za Božić i druge predstojeće blagdane.:-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

na ovom portalu NIKADA neces dobiti savjet za rupu u zakonu...

Tolerancija je do 5 dana vožnje tj.korištenja a upitno je da li će se to koristit od strane nadležnih.Nadalje je upitno da li će to koristit odmah po zaustavljanju/kontroli ili nakon odrađenog prekršajnog postupka pri čemu vozilo odlazi u carinsku "žicu".

 

---------Svima korisnicima portala----

 

Sretan Božić svim ljudima na svijetu.

Želim vam osmijeh kada kapaju suze

Želim vam svijetlo kada je mrak,

Želim vam veselje kada ste tužni,

Želim vam puno sreće, zdravlja,

Ljubavi, dobrih djela, mira.

Svim ljudima na svijetu

Želim sve najbolje u životu

I neka vas u životu sreća prati

Ljepše želje ne mogu vam dati

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Pozdrav svima!

Također i ja imam dosta komplicirano pitanje.

Vozio bi auto koji je na curino ime registriran u HR. Dakle treba mi punomoc... Sad ja imam dvojno drzavljanstvo HR i SLO. Zanima me ako je moguce da mi cura napise punomoc na slovensku adresu posto imam i slovensku vozacku (vec ovu novu sa EU oznakom)? I koje dokumente onda moze policija kod kontrole prometa zahtjevati od mene te ako mi moze komplicirat radi toga?

Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

 

Strani sam državljanin s putovnicom i vozačkom dozvolom države članice EU. Moj otac koji je također strani državljanin države članice EU je vlasnik automobila sa BH registarskim oznakama koje je većim dijelom godine garažirano u Hrvatskoj. Auto se koristi maksimalno osam tjedana u godini prilikom godišnjeg odmora u HR i BH.

 

Imajući u vidu da je auto ispravno i osigurano u BH imam dva pitanja:

 

  • Da li iz gore navedenog možete potvrditi da je korištenje ovog automobila od strane mog oca u Hrvatskoj legalno?
     
     
  • Da li ja imam pravo u HR i BIH upravljati ovim automobilom i da li su mi pored prometne i vozačke dozvole potrebni dodatni dokumenti?

Unaprijed hvala na odgovoru.

 

S poštovanjem,

 

Goran

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 mjeseci kasnije...
  • 4 tjedna kasnije...

Postovani,

Interesuje me mogucnost kupovine i upravjanja automobilom kupljenim u HR od strane stranog drzavljana.

Imam Norvesku putovnicu i norvesku vozacku dozvolu, a od HR dokumenata imam samo putovnicu i adresa mi je navedana u Norveskoj (u HR putovnici).

Dali postoji mogucnost da kupim auto u HR i vozim Norveskim dokumentima? Imam baku sto zivi u HR, pa bih mogao navesti vozilo na njenu adresu.

 

 

Hvala vam unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Pozdrav svima...e ovako da vas pitam...suprug mi radi u njemackoj i tamo je prijavljen u firmi ali u frankfurtu a radno mjesto je u munchenu gdje i zivi u onim kontenjerima za baustelce...u hrvatskoj se odjavio privremeno i mi bi sad zeljeli kupiti auto ali na moje ime posto on nemoze jer kako sam napomenula odjavljen je iz hrvatske...e sad zanima me sljedece ako ja kupim auto na svoje ime dali ce on moci u njemacku sa tim autom i sa hrvatskom vozackom(mislim da sad cak ima i njemacku nisam sigurna) i dali ce moci s tim autom biti gore duze ili ima neki rok koliko se smije zadrzati u njemackoj sa autom koji je registriran u hrvatskoj? Nadam se da cete shvatit kaj zelim rec sve sam zbrda zdola napisala...hvala :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Hvala Vam na promptnom odgovoru. Vjerojatno ste mislili na čl. 226. Rok od godinu dana mi još nije istekao. Što se podrazumijeva pod zamjenom? Znači li to i nekakvo dodatno polaganje vozačkog ispita na teritoriju RH ili isključivo zamjena BiH za RH vozačku dozvolu?

 

Ažurirano

 

Hvala Vam na promptnom odgovoru. Vjerojatno ste mislili na čl. 226. Rok od godinu dana mi još nije istekao. Što se podrazumijeva pod zamjenom? Znači li to i nekakvo dodatno polaganje vozačkog ispita na teritoriju RH ili isključivo zamjena BiH za RH vozačku dozvolu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ispričavam se na prethodnom upitu, budući da je sve decidirano navedeno u čl. 226. Zanima me još slijedeće: posjedujem BiH vozačku dozvolu i upravljam vozilom BiH registarskih oznaka, znači li to da i u tom slučaju u roku od godine dana istu moram zamijeniti za RH? Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Postovanje, ovo ljeto dolazim na godisnji iz USA i planiram dopeljati motor koji bi htjeo registrirati u RH. Imam dvojno drzvljanstvo a prebivaliste mi je u USA. Zanima me koja je procedura u vezi uvoza i registracije ako je prebivaliste a s time i vozacka Americka. Motor je u mom vlasnistvu 7 godina. Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sa dokumentima i motorom odeš u carinsku upravu (po županii gdje imaš prebivalište) i platiš poreze i gotovo.Prije toga moraš vidjet da li se motor uopće uvest.

http://www.hak.hr/vozila/homologacija/

http://www.zakon.hr/z/561/Zakon-o-posebnom-porezu-na-motorna-vozila

 

Vozačku moraš imat međunarodnu jer usa ne vrijedi u RH.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala puno na odgovoru. Ako nije problem imam jos jednu opciju pa me zanima ako znate kako taj proces ide.

Posto mi je drzavljanstvo i prebivaliste u USA i dolazim na godisnji kao turista a isto tako namjeravam putovati kroz europu mogu li se slobodno kretat sa motorom kroz RH sa stranim dokumentima i ulazit i izlazit iz RH bez nekih problema. I dali znate dali onda placam carinu i ikakve pristojbe. Hvala jos jednom

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...
  • 4 mjeseci kasnije...
  • 3 tjedna kasnije...

Pozdrav, molim pomoć.

Suprug je poklonio auto kćeri (prijenos bi napravili kada bude istekla registracija). Ona živi i studira u Milanu. Da li može sa EU vozačkom voziti taj automobil u Milanu, te da li njezin dečko može voziti taj isti automobil i u RH (kada dođu kod nas) i u Italiji?? 

Ako ne može, da li je dovoljna punomoć koju napravimo kod javnog bilježnika da se oboje mogu koristiti autom koji je registriran na supruga?

 

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 mjeseci kasnije...
  • 4 tjedna kasnije...
  • 3 tjedna kasnije...

Pozdrav!

Zanima me može li osoba sa BiH prebivalištem i vozačkom dozvolom kao i RH putovnicom legalno sa vozilom RH registarskih oznaka:

  •  preći granicu BiH-RH ( vozilo se nalazi u BiH )
  •  koristiti vozilo u RH ( do 30 dana, vlasnik se tada nalazi u BiH )
  •  vratiti vozilo natrag u BiH vlasniku

Zahvalan unaprijed na pruženom odgovoru.

Svako dobro.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav dobri ljudi

Imam pitanje za 500...

Ovako radi se o tome da sam strani državljanin treće strane (Russia) tu sam već dosta godina i imam trajni boravak. Kupio sam auto i kad sam isao radit prijepis vozila, rekli su mi da moram zamijeniti tablice za one zelene,što i nije neki problem. Nego ne mogu naci podatak, dali moja zaručnica smije voziti taj auto s obzirom da je ona Austrijski državljanin sa privremenim boravkom u Hr, treba li joj punomoć i može li ići preko granice sa autom koji glasi na mene.

Hvala u naprijed 

LP

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, necson je napisao:

Pozdrav!

Zanima me može li osoba sa BiH prebivalištem i vozačkom dozvolom kao i RH putovnicom legalno sa vozilom RH registarskih oznaka:

  •  preći granicu BiH-RH ( vozilo se nalazi u BiH )
  •  koristiti vozilo u RH ( do 30 dana, vlasnik se tada nalazi u BiH )
  •  vratiti vozilo natrag u BiH vlasniku

Zahvalan unaprijed na pruženom odgovoru.

Svako dobro.

 

, sivko je napisao:

Ako ti je prebivalište po RH putovnici BiH možeš.

Da, prebivalište u putovnici je BiH.

Samo da potvrdim da je ovo sve legalno. Prošao sam granicu par puta uz provjeravanje dokumenata i sve je bilo propisno od strane DGS-a.

Hvala još jednom, ugodan ostatak vikenda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Poštovanje. Imam pitanje na koje je možda odgovoreno ali da budem siguran. Imam Hr državljanstvo i prijavljeno boravište od 3 mjeseca ove godine. Kolega me zamolio da mu povezem auto na hr tablama u bosnu s tim da ja imam BiH vozacku. Da li mogu ja voziti auto na hr tablama i mogu li preko granice sa njim. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Poštovani,

Imam dvojno HR/BIH državljanstvo.

imam HR prebivalište, tu radim, živim i plaćam poreze.

Da li je moguće legalno koristiti se BIH vozačkom dozvolom (CIPS)? Ukoliko je, da li vozilo može imati HR reg. tablice?

Razlog: u HR imam ograničenje na 1g., u BIH imam trajnu vozačku, iz revolta odbijam ići na lječnički pregled svake godine.

 

Hvala unaprijed.

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav. Imam pitanje pa ako mi mozete pomoci. Rođen sam u BIH, radim u BIH i imam sve BIH papire i HR drzavljanstvo.

Supruga je rođena u HR i radi u HR. Nema nista iz BIH od papira.

Zivimo u HR, ona normalno, a ja samo sa boravištem (koje uskoro istječe).

Ja imam automobil BH tablica, a supruga automobil HR tablica. Povremeno ja uzmem njeno, ona moje vozilo jer je jedno obiteljsko a drugo skroz malo auto.

Zanima me, da li smo u prekrsaju kada prelazimo granicu tako.. i da li ja mogu legalno voziti HR table po HR..  , jer smo puno vise vremena u HR. 

Da li mozemo prelaziti granicu sa "pogresnim" tablicama kada smo oboje u vozilu i da li punomoc ili međunarodna vozacka ista mogu pomoci?

Hvala

uređeno: od kraic
Lapsus calami
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija