Jump to content

Adaptacija DA ili NE


mata1107

Preporučene objave

Poštovani krenuo bih sa adaptacijm krovišta i pretvaranja tavanskih prostorija u stan. Zanima me ukoliko je sada gore visina u najnižem dijelu 70 cm, a ja bi na nekih 150cm da li trebam neke dozvole i s time da krovište tj. sljeme krova ostaje isto znači ništa ne dižemo što se sljemena tiče i još ako mi možete uz ovo odgovoriti na jedno pitanje a to je da li ja trebam susjeda tražiti za neku suglasnost pošto je krov udaljen ili temelj neznam što se gleda sigurno 6 metara od međe. Puno vam hvala unaprije

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

 

za prenamjenu nestambenog prostora u stambeni potrebno je ishoditi odgovarajuću dozvolu. Vašom rekonstrukcijom (povećanjem visina nadozida u potkrovlju) mijenjali biste i visinu (vijenca) građevine, a što je također lokacijski uvjet za čiju je izmjenu potrebno ishoditi dozvolu.

Neposredni susjedi su stranka u postupku izdavanja dozvole te će se njima prikazati što planirate predmetnim zahvatom u tijeku postupka izdavanja dozvole.

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Visina (vijenca) zgrade je mjera od konačno zaravnatog i uređenog terena uz pročelje zgrade na njegovom najnižem dijelu do gornjeg ruba stropne konstrukcije zadnjeg kata, odnosno vrha nadozida potkrovlja (nadozid potkrovlja je do 1,20 m, više od toga je kat).

 

Ukupna visina zgrade je mjera od konačno zaravnatog i uređenog terena na njegovom najnižem dijelu uz pročelje zgrade do najviše točke krova (sljemena).

(Zakon o prostornom uređenju i gradnji NN 76/07, 38/09, 55/11 i 90/11)

 

Nije stvar samo u tome da dobivate blaži nagib krova, za prenamjenu nestambenog prostora u stambeni potrebno je ishoditi odgovarajuću dozvolu.

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija