ljkuki objavljeno: 11. travanj 2012. Dijeli objavljeno: 11. travanj 2012. Godinu dana stručnog osposobljavanja mi istječe u svibnju i za tih godinu dana sam samo skužila da nitko NIŠTA ne zna o toj mjeri. 1. Imaš pravo na godišnji, nemaš pravo na godišnji, pa imaš samo godišnji za prošlu godinu ali nemaš za ovu, pa onda imaš i za ovu ali samo dio......... 2. DSI moraš prijaviti prije isteka godinu dana, DSI prijavljuješ tek kada ti istekne godinu dana 3. DSI plaćaš sama, DSI ti je dužan platiti poslodavac 4. Polažeš ono što ti je navedeno u Ugovoru da radiš, polažeš ono što zapravo radiš Ispit ću prijaviti tek u svibnju........ Ako imate iskustva s tom mjerom zapošljavanja i polaganjem DSI, podijelite s nama Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
suzx odgovoreno: 11. travanj 2012. Dijeli odgovoreno: 11. travanj 2012. 1. imaš pravo na godišnji nakon 6 mj rada (iako su nama dali i prije) 2. DSI možeš prijaviti najranije 2 mj prije isteka roka od godine dana, i trebala bi ga prijaviti tako 3. DSI plaća poslodavac 4. polažeš ono što ti je navedeno u ugovoru, tj. ono što piše u specifikaciji radnog mjesta meni ugovor ističe 30.4. prijavila sam ispit 8.3. i dobila poziv za 28.4. jer oni vode brigu u Ministarstvu uprave da polažeš prije isteka godine dana, u slučaju da ga ne položiš prvi put imaš pravo polagati i nakon isteka god dana Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
JojaBo odgovoreno: 11. travanj 2012. Dijeli odgovoreno: 11. travanj 2012. Evo da se i ja uključim u ovu popularnu raspravu o nama volonterima. Velika rasprava se vodila o godišnjem odmoru za osobe na stručnom osposobljavanju ... na seminaru 'Priprema za polaganje DSI'. Tamo je na kraju zaključeno da NEMAMO pravo na godišnje odmore iako se i oni sami slažu da nije u redu što nas diskriminiraju s obzirom na 'prave' vježbenike. Kod mene u firmi također nije bilo godišnjih, iako su nam svima dali, ali pravih godišnjih, s rješenjima, nije bilo. Za prijavu ispita se sve slažem, osim da prvi put na ispit moraš izaći prije isteka ugovora. Ne moraš! Meni je ugovor istekao 1.4. (ne šalim se ), a ispit idem polagati 14.04. Popravak ti uglavnom bude mjesec dana nakon ispita. Ispit plaća poslodavac, sad se i prvi popravak plaća, i to plaća poslodavac. Što se tiće posebnog dijela, u prijvi ispita sam/a navedeš što si radila iako mislim da ni to nema neke veze (bar za nas ekonomiste). Mi smo sve navele da radimo plaću, komunalno, blagajnu i sl., a dosta ih je dobilo proračun što nigdje nije spomenuto. Tako da ekonomisti (svih sprema) uglavnom dobivaju obačun plaće ili izradu proračuna (+ neke sitnice tipa oračun drugog dohotka ili rebalans proračuna) Pitanje koje još uvijek nije riješeno, ni na seminaru, je da li mi nakon 1.god. imamo 1. god radnog staža ili 1. god iskustva. Rečeno je iskustva, a ne staža. Ali zašto onda uplaćuju mirovinsko i lupaju u radnu knjižicu na 1. stranu? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ljkuki odgovoreno: 12. travanj 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 12. travanj 2012. Da li bude više rokova u jednom mjesecu ili samo jedan? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
meri26 odgovoreno: 12. travanj 2012. Dijeli odgovoreno: 12. travanj 2012. Meni u ugovoru piše da imam pravo na 4 tjedna godišnjeg odmora. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
JojaBo odgovoreno: 12. travanj 2012. Dijeli odgovoreno: 12. travanj 2012. Rokovi su svake subote, mislim da su izuzeci subotu pred blagdane i neradne dane (npr.sad ova subota prije Uskrsa). Oko tog stručnog usavršavanja nitko ništa točno ne zna, a čini mi se ni oni koji bi trebali. Kažem, na tom seminaru je rekla da nemamo pravo na godišnji, većina nas koja je bila na seminaru nije imala pravo, ali su nas puštali. Ali rekli su da nemamo ni radnog staža već iskustva, a čitam sada kako gospon Mrsić kaže da se uplaćuje mirovinsko i da se ima godinu staža koja se upisuje u radnu knjižicu. Sad je to kao neka nova vijest oko tog stručnog osposobljavanja, a vidim ima nas koji smo već doktorirali na tome Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
suzx odgovoreno: 12. travanj 2012. Dijeli odgovoreno: 12. travanj 2012. vidim da za nas nema ''određenog'' pravila i da se svatko drži nečeg svojeg, zavod na zapošljavanje kaže jedno, ministarstvo tvrdi drugo...baš njih briga što smo svi nakon godine dana opet na burzi Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.