aanci objavljeno: 11. travanj 2012. Dijeli objavljeno: 11. travanj 2012. Bok ljudi, gledala sam malo po forumu ne bih li našla odgovor na pitanje, ali nisam nasla sličnu temu pa otvaram ovu. Dakle, osoba je zaposlena u 3.mj. 2008. godine u jednom Ministarstvu i od tada konstantno radi preko Ugovora na određeno. Mijenjala su se samo radna mjesta (samo na papiru) i to svakih cca šest mjeseci do godine dana kada bi isticao ugovor. Ono što mene muči jest kako je moguće da se krši odredba u Zakonu o radu prema kojem poslodavac nakon tri godine mora uručiti radniku Ugovor na neodredeno ili otkaz? Mora li postojati javni natječaj da bi se osoba koja je zaposlena na određeno u Ministarstvu prijavila na njega i dobila ugovor na neodređeno? S obzirom na uredbu Vlade gđe. Jadranke Kosor prema kojoj vrijedi zabrana zapošljavanja u državnim i javnim službama ne mogu dobiti posao za stalno u Ministarstvu iako sam već četiri godine zaposlena. Može li mi netko preporučiti nekog odvjetnika li nema potrebe za tim jer u mom slučaju nije prekršen niti jedan Zakon? Sto u slučaju najavljenih otkaza? Mislim da će mi tada odvjetnik ipak trebati... Hvala unaprijed Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.