danijeld objavljeno: 11. travanj 2012. Dijeli objavljeno: 11. travanj 2012. 2009 sam vozio u alkoholiziranom stanju pod zabranom . Za prekršajno djelo "alkohol" sam dobio kaznu od 5000 kuna i zabranu od 6 mjeseci upravljanjem vozilom "B" kategorije. A kazneno djelo zbog "upravljanja pod zabranom" sam dobio kaznu od 3 mjeseci zatvora ukoliko prekršim uvjetnu od 1 godine ako bih počinio kakvo kazneno djelo. 2009 u 6 mjesecu je donesena pravomočna presuda na kazneno djelo "upravljanje pod zabranom", znači kako sam shvatio uvjetna mi je istekla 2010 godine u 6 mjesecu jer nisam počino nikva kaznena djela u roku od 1 godine. 5.4.2012 primo sam potvrdu da imam zabranu na 6 mjeseci(prekršanjno djelo) pravomočna presude koja je donijeta 20.10.2011. Kako nisam dobro pročitao radi stresa i nespavnja(1.4.2012 mi se rodilo dijete) ,nisam shvatio da zabrana počinje od onog dana kada se podigla potvrda o zabrani u mome slučaju je to 5.4.2102 kada sam podignuo potvrdu od policije 11.4.2012 sam ja krenuo s prijateljem preko do slovenije i na granici kod provjere sam dobio "postoje osnove sumnje da ste počinili kazneno djelo iz čl 308.st.2 Kaznenog zakona ". (...). Editirao moderator Odveden sam na ispitivanje gdje sam se branio da nisam znao i da nisam bio svjestan da imam zabranu za upravljanje .Sad pošto sam več prije dobio uvjetnu kaznu, bojim se da ne dobijem zatvor i kakve su mi šanse da se opet izvučem uvjetnom kaznom pošto sam 2009 također vozio pod zabranom koju sam već odradio uvjetnom od 1 godine. Ne bi htio da dobim zatvor baš sad kad mi se rodilo dijete.Nadam se da će me pozvati na sud da se tamo žalim,kukam i da im pokušam objasniti da stvarno nisam znao i da nisam bio svjestan da imam zabranu upravljanja.Hvala vam Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 11. travanj 2012. Dijeli odgovoreno: 11. travanj 2012. Post editiran radi prostačkog izražavanja. Premješta se iz prometnog u forum kaznenog prava. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.