Vol1 objavljeno: 11. travanj 2012. Dijeli objavljeno: 11. travanj 2012. Pozdrav, zanima jel itko bio na posebnom djelu ispita iz prostornog uređenja, a da nije pravničke ili građevinske struke? Koliko sam uspio pronaći na forumu, svi koji su isli na taj dio ispita imali su većinu pitanja iz djela zakona o gradnji. Ja sam se vise bavio onim djelom zakona kojim se uređuju prostorni planovi itd. s obzirom na to da mi zbog struke zakon o gradnji nikad neće trebati. help Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
a cap ne bon odgovoreno: 15. listopad 2012. Dijeli odgovoreno: 15. listopad 2012. ako netko polaže ovaj dio, molim da se nakon polaganja sjeti nas očajnika i napiše koja je pitanja imao na ispitu... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
a cap ne bon odgovoreno: 6. studeni 2012. Dijeli odgovoreno: 6. studeni 2012. evo možda nekom pomognu moja pitanja... pismeni dio: - nadležnost za izdavanje lokacijske dozvole - izmjena i dopuna lokacijske dozvole (tko, kada i zašto je podnosi) - što se smatra uređenom građevnom česticom - mogućnost izdavanja lokacijske dozvole za područje na kojem je propisana izrada UPU-a ili DPU-a (misli se na čl. 125-127 ZOPUG-a) na pismenom dijelu može se koristiti literatura, ne zaboravite zopug, pravilnik o jednostavnim građevinama, uredbu o zahvatima za koje dozvolu izdaje ministarstvo... usmeni dio: - par pitanja vezanih uz pismeni dio - što je neizgrađeni dio građevinskog područja naselja - što je prometna površina - što se određuje lokacijskom dozvolom - stranke u postupku izdavanja lokacijske dozvole Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mandril odgovoreno: 23. prosinac 2013. Dijeli odgovoreno: 23. prosinac 2013. Evo da malo podignem temu,pišem po drugi put...sve mi se pobrisalo Bio sam položio DSI 20.12.2013. za Višeg stručnog suradnika za prostorno uređenje i graditelstvo u programu stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa. Pismeni se može pisati kako i piše na stranicama Min Uprave 4 h, ali ste gotovi u cca 1h jer se sve svodi na prepisivanje članaka iz Zakona o prostornom uređenju i gradnji. Imao sam i Zakon za nezakonite zgrade, ali mi nije trebao. Posebni dio je dakle pismeno-usmeni. Pitanja na pismenom: podrum,prizemlje, potkrovlje,bitni zahtjevi za građevinu, definirajte rješenje o uvjetima građenja, sudionici građenja, dokumentacija na gradilištu Kada to prepišete slijedi usmeni. Meni je to bilo širokoopisno odgovaranje i dosta ležerno,više neka pričica. Nisam morao striktno odgovarati, a vjerujem po izrazima ostalih nasmijanih lica kolega i drugi. Inače sam pravnik. Pitao me glavni projekt, zatim o rješenju o uvjetima građenja i uređenje čestice. Želim svima sreću i nemojte se bojati, nije to ništa strašno. Mišljenja sam da pada onaj ili ona ko stvarno nezna zucnut (čitaj:nije pročitao Zakon ni jednom, a bilo je vjerujte takvih i prolazili su i takvi) Ja sam Zakon pročitao 2x, a isto mi je sve to bilo konfuzno kao vjerujem kolegama opći dio koji nisu pravnici. Sretno! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.