Jump to content

Posebni dio - prostorno uređenje

Vol1

Preporučene objave

Pozdrav,

zanima jel itko bio na posebnom djelu ispita iz prostornog uređenja, a da nije pravničke ili građevinske struke?

Koliko sam uspio pronaći na forumu, svi koji su isli na taj dio ispita imali su većinu pitanja iz djela zakona o gradnji.

Ja sam se vise bavio onim djelom zakona kojim se uređuju prostorni planovi itd. s obzirom na to da mi zbog struke zakon o gradnji nikad neće trebati.

help :misli:

Dijeli na drugim stranicama

• 6 mjeseci kasnije...
  • 4 tjedna kasnije...

evo možda nekom pomognu moja pitanja...

pismeni dio:

- nadležnost za izdavanje lokacijske dozvole

- izmjena i dopuna lokacijske dozvole (tko, kada i zašto je podnosi)

- što se smatra uređenom građevnom česticom

- mogućnost izdavanja lokacijske dozvole za područje na kojem je propisana izrada UPU-a ili DPU-a (misli se na čl. 125-127 ZOPUG-a)

na pismenom dijelu može se koristiti literatura, ne zaboravite zopug, pravilnik o jednostavnim građevinama, uredbu o zahvatima za koje dozvolu izdaje ministarstvo...

usmeni dio:

- par pitanja vezanih uz pismeni dio

- što je neizgrađeni dio građevinskog područja naselja

- što je prometna površina

- što se određuje lokacijskom dozvolom

- stranke u postupku izdavanja lokacijske dozvole

• 1 godina kasnije...

Evo da malo podignem temu,pišem po drugi put...sve mi se pobrisalo :(

Bio sam položio DSI 20.12.2013. za Višeg stručnog suradnika za prostorno uređenje i graditelstvo u programu stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa.

Pismeni se može pisati kako i piše na stranicama Min Uprave 4 h, ali ste gotovi u cca 1h jer se sve svodi na prepisivanje članaka iz Zakona o prostornom uređenju i gradnji. Imao sam i Zakon za nezakonite zgrade, ali mi nije trebao. Posebni dio je dakle pismeno-usmeni.

Pitanja na pismenom: podrum,prizemlje, potkrovlje,bitni zahtjevi za građevinu, definirajte rješenje o uvjetima građenja, sudionici građenja,

dokumentacija na gradilištu

Kada to prepišete slijedi usmeni. Meni je to bilo širokoopisno odgovaranje i dosta ležerno,više neka pričica. Nisam morao striktno odgovarati, a vjerujem po izrazima ostalih nasmijanih lica kolega i drugi. Inače sam pravnik. Pitao me glavni projekt, zatim o rješenju o uvjetima građenja i uređenje čestice. Želim svima sreću i nemojte se bojati, nije to ništa strašno. Mišljenja sam da pada onaj ili ona ko stvarno nezna zucnut (čitaj:nije pročitao Zakon ni jednom, a bilo je vjerujte takvih i prolazili su i takvi) Ja sam Zakon pročitao 2x, a isto mi je sve to bilo konfuzno kao vjerujem kolegama opći dio koji nisu pravnici. Sretno!

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija