Jump to content

Upravitelj i pričuva?


anonimno

Preporučene objave

Da li postoji mogućnost da se upravitelju zgrade, koji usput budi rečeno ne obavlja svoj posao baš najsjajnije, može izmijeniti u ugovoru da njegova naknada bude proporcionalna uplaćenoj pričuvi. Naime on uredno svaki mjesec uzima svoj fiksni dio bez obzira što nekolicina suvlasnika uopće ne plaća pričuvu. Može li se urediti da uzima postotak od uplaćenog iznosa pričuve, a ne od sveukupne kvadrature, te da se on potrudi da neplatiše postanu platiše. Ako on dobije svoj dio kolača njemu se živo fućka što svi ne plaćaju pričuvu sve dok za njega ima dovoljno.

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Može se sa odlukom onih koji zbirno imaju bar 50% suvlasničkih omjera sve i svašta promjeniti i dogovoroiti vezano za upravljanje nekretninom (stvarju) ako je to u skladu sa Zakonom, moralom i sl... Tako se može utjecati i na promjenu Upravitelja, traženje promjena ugovornih odredbi i sl. (Upravitelj nije dužan pristati na iste).

 

No, upravitelj nije Bruce Lee ili sl. i o njemu formalno ne ovisi uspješnost naplate tako da bi takav obračun njegove naknade bio nepravičan ali je zato odgovoran za pokretanje ovrha u suradnji sa predstavnikom suvlasnika, i paziti da nešto od potraživanja ne ode u zastaru.

U konačnici bi ta dugovanja zajedno sa zateznom kamatom trebala leći na račun zgrade i olakšati upravljanje.

 

Ovdje bih napomenuo da neplaćanje pričuve je krajnje nefer i gnjusan čin "pametnjakovića" koji ju ne plaćaju i šamar u lice svim ostalim suvlasnicima.

Takvi ne zaslužuju krov pod glavom :bonk:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Može li prinudni upravitelj za vrijeme svoje protekle "vladavine" sada naplatiti redovnu pričuvu iako su suvlasnici sami održavali zgradu i to bolje nego što to sada radi izabrani upravitelj, i može li upravitelj sam odlučivati kako trošiti uplaćena sredstva pričuve? Usput ovaj upravitelj pričuvu smatra stanarinom koja pripada upravitelju, a stanare "papcima".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija