notar objavljeno: 13. travanj 2012. Dijeli objavljeno: 13. travanj 2012. dan svima,već sam bio na legalisu i pomogao mi je,zato se i vraćam opet. detaljnije ću o svom problemu radi kvalitetnijeg event,odgovora. naime,odvjetnik koji vodi prodaju nekretnina u vlasništvu mog oca(s kojim nekomuniciram)i njegove sestre(a moje tetke),daje informaciju mom ocu da ću ja biti tetkin opunomoćenik u svim slijedećim radnjama oko prodaje istih! Taj odvjetnik to uradi pred svjedocima. Taj isti odvjetnik je naravno i odvjetnik moje tetke,ali koja njemu nije pismeno dala tu punomoć ili nalog,jer sam ja odbio biti opunomoćenik! Odvjetnik mi je tom izjavom nanio indirektnu štetu i još više produbio probleme koje imam sa ocem. Zanima me,da li je odvjetnik meni dužan ispriku i na koji način mogu od njega tražiti da sam opravi načinjenu štetu,isprikom,djelom ili objašnjenjem? I naravno,jel to etično? hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
severus odgovoreno: 13. travanj 2012. Dijeli odgovoreno: 13. travanj 2012. A kakve to veze ima s odvjetničkom etikom, ovako oblikovano činjenično stanje? Niste naveli zašto bi to zanimalo vašegoca, npr., što je on radio s tetkinim odvjetnikom, gdje ste vi inače u toj priči? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
notar odgovoreno: 13. travanj 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 13. travanj 2012. odvjetnik je isti,očev i tetkin. Pitanje je,da li on može spominjat osobu,u ovom slučaju mene, s kojom nema veze,ni punomoći,ni odobrenja od strane tetke i tako stvarat dezinformaciju i mene involvirat u sve to. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
herica odgovoreno: 20. travanj 2012. Dijeli odgovoreno: 20. travanj 2012. djelovanje odvjetnika je više-manje regulirano Kodeksom odvjetničke etike (pročišćeni tekst dostupan na stranicama HOK-a) i Zakonom o odvjetništvu (pročišćeni tekst dostupan na www.zakon.hr) trebalo bi sjesti i proučiti..., malo je ljudi koji se s time susreću svaki dan... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.