Jump to content

Porez na doznake iz inozemstva


anonimno

Preporučene objave

Radio bih igrice za mobitele za jednu američku firmu. Oni traže da s njima potpišem izdavački ugovor prema kojem će mi oni isplaćivati dio zarade. Ja nemam firmu ili obrt a ne želim imati off-shore firmu. Ugovor bi glasio na moje ime (kao fizička osoba) i oni bi mi povremeno slali doznake iz inozemstva na moj privatni devizni račun u Hrvatskoj. Da li se na to plaća kakav porez? Inače nisam porezni obveznik - nisam u stalnom radnom odnosu a tu i tamo radim honorarne poslove na ugovor o djelu. Unaprijed puno hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 tjedna kasnije...

Kao prvo, svatko tko ima boraviste u RH duze od 183 dana godisnje je porezni obveznik.

Za rad prema ugovoru o djelu, poslodavac uplati porez na Vase ime, pa je malo glupo sto ne ispunjavate poreznu prijavu i ne trazite povrat, pogotovo ako nemate drugih prihoda.

 

A sto se tice rada i primanja prihoda od inozemne firme, malo je komplicirano poslovanje s inozemstvom. Mozda postoje i obaveze da se obavijesti HNB o svakoj transakciji, no o ovom nisam siguran. No ak registrirate slobodnu djelatnost, platite neki porez po poreznoj prijavi, drzava je u principu tolerantna (vlastito iskustvo).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija