Jump to content

Pomoć - obiteljsko pravo

sandra30

Preporučene objave

Molim za pomoć nekoga tko ima iskustva sa ovim dijelom prava. Naime, nisam udana, ali živim u izvanbračnoj zajednici te sam u toj zajednici rodila djevojčicu koja sada ima 1,5 godina. Međutim, ja i moj recimo suprug ne slažemo se baš najbolje i vjerovatno ćemo se rastati. E sad dobila sam super ponudu za posao u inozemstvu. Zanima me dali imam prava odvesti i dijete sa sobom, odnosno kakva prava ima on kao otac, može li mi to zakomplicirati da mi ne dozvoli odlazak u inozemstvo. On je dijete priznao, ali se nikada nismo vjenčali. Mene i dijete čeka bolja budučnost u inozemstvu...mogu li ju voditi sa sobom?

Hvala svima koji pomognu sa odgovorima!

Dijeli na drugim stranicama

Vi morate pokrenuti sudski postupak. Ukoliko se vama dijete povjeri, sud će odlučiti o kontaktima djeteta i oca koje Vi naravno morate ispoštovati. Otac će istom odlukom dobiti obvezu uzdržavanja djeteta. Dijete ne možete bez suglasnosti oca odvesti u inozemstvo jer bi se to smatralo otmicom i imali biste strašno velikih problema. Također, ne možete čak niti izvaditi putovnicu za dijete bez očeva potpisa. Ukoliko se o ovim stvarima dogovorite s ocem djeteta ni ne morate pokretati sudski postupak.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija