sandra30 objavljeno: 15. travanj 2012. Dijeli objavljeno: 15. travanj 2012. Molim za pomoć nekoga tko ima iskustva sa ovim dijelom prava. Naime, nisam udana, ali živim u izvanbračnoj zajednici te sam u toj zajednici rodila djevojčicu koja sada ima 1,5 godina. Međutim, ja i moj recimo suprug ne slažemo se baš najbolje i vjerovatno ćemo se rastati. E sad dobila sam super ponudu za posao u inozemstvu. Zanima me dali imam prava odvesti i dijete sa sobom, odnosno kakva prava ima on kao otac, može li mi to zakomplicirati da mi ne dozvoli odlazak u inozemstvo. On je dijete priznao, ali se nikada nismo vjenčali. Mene i dijete čeka bolja budučnost u inozemstvu...mogu li ju voditi sa sobom? Hvala svima koji pomognu sa odgovorima! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Domba-law odgovoreno: 15. travanj 2012. Dijeli odgovoreno: 15. travanj 2012. Vi morate pokrenuti sudski postupak. Ukoliko se vama dijete povjeri, sud će odlučiti o kontaktima djeteta i oca koje Vi naravno morate ispoštovati. Otac će istom odlukom dobiti obvezu uzdržavanja djeteta. Dijete ne možete bez suglasnosti oca odvesti u inozemstvo jer bi se to smatralo otmicom i imali biste strašno velikih problema. Također, ne možete čak niti izvaditi putovnicu za dijete bez očeva potpisa. Ukoliko se o ovim stvarima dogovorite s ocem djeteta ni ne morate pokretati sudski postupak. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Gringo odgovoreno: 15. travanj 2012. Dijeli odgovoreno: 15. travanj 2012. Legitimno pravo djeteta je pravo na oba roditelja. Ako ste dogovorili sa djetetovim ocem da dijete odvedete sa sobom u inozemstvo i način na koji će se viđati dijete i otac, onda to i učinite. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.