mamas5 objavljeno: 17. travanj 2012. Dijeli objavljeno: 17. travanj 2012. molim za pomoć,imamo petero djece od jedne god.do 13g.na nekoliko stranica smo procitali da roditelji sa petero i vise djece imaju pravo tj.jedan od roditelja na status roditelja odgajatelja te nakon sto stekne status ima pravo na placene doprinose i novcanu naknadu,mislim da sam u zakonu o socijalnoj skrbi procitao da se to pravo odreduje posebnim zakonom pa me zanima koji je to zakon i dali uopce postoji pravna formula za ostvarivanje takvog statusa . hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
hipp odgovoreno: 17. svibanj 2012. Dijeli odgovoreno: 17. svibanj 2012. Koliko ja znam imate samo pravo na godinu dana staža kao roditelj odgajatelj, ako ste bili nezaposleni u razdoblju od rođenja djeteta do njegove navršene 1. godine. I to samo jedno, majka ili otac. Pravo se ostvaruje u Hrv. zavodu za mirovinsko osiguranje, staž se upisuje u radnu knjižicu, a novčane naknade nema. Pravo ostvariti možete za svu djecu rođenu poslije 01.01.1999.godine. I uvjet je da ste vi i djeca na istoj adresi. Raspitajte se u najbližoj područnoj službi mirovinskog ili ispostavi. Inače to je osiguranje po čl.15. Zakona o mirovinskom osiguranju. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.