zgagic objavljeno: 18. travanj 2012. Dijeli objavljeno: 18. travanj 2012. Pozdrav molim Vas za pomoć... naime žena i ja živimo u izvanbračnoj zajednici u podstanarstvu... imamo dvoje djece (sin 8g i kcer 6mj)... od primanja imamo samo njenu porodiljnu naknadu od cca 2000 kn... rješenje za dječiji još nismo dobili... bili smo na centru za socijalu i rekli su nam da jedino što možemo dobiti je jednokratna pomoć a da za neku stalnu nemamo prava jer na iznos primanja prelazi 500 kn po osobi...zanima me dali je to uistinu tako i dali ima još nešto što nam nisu rekli... jer kad platimo stan i režije mi doslovno nemamo od čega živjeti i svaki dan živimo na dug... molim vas pomozite... svaki savjet može puno pomoći Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
zgagic odgovoreno: 19. travanj 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 19. travanj 2012. Zar nitko nema nikakav savjet...MOLIM VAS Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
lavandica odgovoreno: 19. travanj 2012. Dijeli odgovoreno: 19. travanj 2012. ja sam imala sličnu situaciju. suprug i ja smo bili na burzi,imali dijete od par mjeseci,jedini prihod nam je bio doplatak od 300 kn i moja porodiljna od 1660 kn i u centru za soc.skrb su nam rekli da je to više nego šta bismo dobivali kod njih (400kn po osobi, nas je troje znači 1200kn) i da nam ne mogu dat ništa nego jednokratnu pomoć od 2000kn, to smo mogli 2 puta na godinu tražit. ali mislim da imate pravo na plaćene režije (struja voda i komunalije-obratit se u kotar), ili vam mogu dati mislim 600 kn mjesečno ako ste podstanari-ali to ide na račun najmodavca. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ninlee odgovoreno: 19. travanj 2012. Dijeli odgovoreno: 19. travanj 2012. Supruga i ja smo nezaposleni , poridljna je zavrsila prije dva mjeseca,podstanari smo i imamo samo 600 kn dječjeg jer imamo dvoje djece od 3 god i 1 god(2 mjeseca) ... E sad bili smo na čak 3 centra za socijalnu skrb, Čakovec,Varaždin i Novi Marof i uvijek dobijemo isti odgovor. Mi nemamo prava na ništa osim 2 puta godišnje jednokratna od 1000 kn i to u obliku narudžbenice (normalno za najskuplji dučan). Još su nam svigdje rekli da smo mi odrasle osobe,radno sposobne i da si nemamo što umišljati da bi mi imali neka prava. Također smo se javili gradonačelniku Varaždina koji ne želi čuti za nas. Javili smo se dogradonačelniku Čakovca koji se barem javio i potvrdio da imamo sva prava ali on tu nemože ništa jer socijalno odlučuje. Javili smo se premijeru koj se također ne javlja ... pa ono sve više mislim da je netko od socijalnih radnika uzeo naša prava i sad uzima tu socijalu koju bismo mi trebali dobivati a oni se medjusobno pokrivaju ... ono evo da vas malo razveselim .. I da nemamo prava na rezije itd ... tako da cemo uskoro ostati bez struje i vode a plina ionako nemamo več 9 mjeseci i šta čes ... djeca više nikome ništa ne znače u ovoj državi pa se ni ne nadajte boljitku Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.