franco180 objavljeno: 19. travanj 2012. Dijeli objavljeno: 19. travanj 2012. Postovani, moja sadasnja, a vjerojatno i bivsa tvrtka je prekrsila preko deset zakona i pravila koja utvrduju radni odnos. Bio sam kod odvjetnice za radno pravo koja me savjetuje da podignem vise tuzbi ali mislim da je to krivi i skuplji put. Naime sestricna mi je imala isti problem prije nekoliko mjeseci s neisplatom placa, prekovremenim satima, neobracunatim dnevnicama, sikaniranjem na radnom mjestu, neuplati zdravstvenog i mirovinskog itd. Buduci radimo za istu tvrtku, ona je tuzila tvrtku preko odvjetnika ali su zbog nemara izostavili elemente poput prekovremenih sati koje je ona trebala ^zaboraviti^ iako se radilo o iznosu od preko 4750 kn. Kako se nalazimo u istoj situaciji ona je pronasla nekakvu udrugu za prava radnika koji rjesavaju problem sveobuhvatno odnosno u paketu. Oni cak i odlaze osobno kod poslodavca kada je problem rjesiv bez tuzbe. Zanima me da li je to legalno, odnosno pred zakonom i drzavom moze li udruga ako im potpisem punomoc kao i odvjetniku zastupati mene u svim mojim pravima pred mojim poslodavcem i sudom? Ima li tko slicna iskustva? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
burn odgovoreno: 5. svibanj 2012. Dijeli odgovoreno: 5. svibanj 2012. Hm.... nisam sigurna da je to baš legalno, ali niste napisali kako konkretno oni zastupaju radnike. Pred sudom Vas nikako ne mogu zastupati. Osim naravno ako ne mislite na sindikate, oni mogu sve navedeno. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.