kristina100 objavljeno: 20. travanj 2012. Dijeli objavljeno: 20. travanj 2012. Imam pitanje u ovoj zavrzlami. Čitala sam i ostale poruke i teme, ali nijedna nije specifična baš kao i ova, pa nisam konkretno mogla razumjeti što i kako. Naime, na nekretnini postoji hipoteka, odnosno porezna uprava je upisana jer vlasnik kuće ima dug prema poreznoj. Sada taj vlasnik kuće tu kuću daje darovnim ugovorom svom sinu. Darovni ugovor je uredno predan u poreznu, još nije uknjižen u zemljišnu knjigu. Pitanje je sljedeće. RIješava li se uopće išta ovim darovnim ugovorom? Kome ostaje taj dug na nekretnini? Da li se prenosi na sina ili ostaje prijašnjem vlasniku? Kako sve to stoji u praksi? Unaprijed zahvaljujem na bilo kojem pravnom mišljenju! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 20. travanj 2012. Dijeli odgovoreno: 20. travanj 2012. kuća je optrećena hipotekom . novi vlasnik kuće dužan je platiti dug u visini hipoteke ili porezna može prodati kuću. dobio kuću i dug. koliki je dobitak? novi vlasnik kuće nije dužan vratiti dug preko iznosa hipoteke. dug osiguran hipotekom nezastarjeva. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
kristina100 odgovoreno: 20. travanj 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 20. travanj 2012. Hvala puno na ovom jasnom odgovoru. Takav razumljiv odgovor sam tražila, hvala još jednom! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.