Jump to content

Voznja u alkoholiziranom stanju


fatherly

Preporučene objave

Poštovani!

 

Naime, vozilom sam upravljao u alkoholiziranom stanju i napuhao sam 0.8, 0.7 sa onim umanjenim. Dakle, oduzeta mi je odmah na licu mjesta vozacka na 8 dana i dobio sam dva papira, jedan o oduzimanju vozacke i drugi o mjerenju prisutnosti alkohola u krvi. I to je to.

 

E sad, mene zanima, kako dalje ide postupak, kolika je kazna za to, jerl se oduzima vozacka na duze i slicno...Nikakvu kaznu mi policajac nije napisao, samo ta dva papira i rekao da u roku 8 dana dodjen po vozacku.

 

Molim vas nesto, vozacka mi treba, kaznu sam spreman platiti naravno, sto minimalniju ako moze pa me zanima kako to sad ide.

 

Hvala puno na odgvorou!

uređeno: od petpetica
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, baš to i prolazi, kada dođe prekršajni nalog treba priznati svoju grešku, izraziti kajanje, napisati "neću nikad više", priložiti potvrdu o prebivalištu ili boravištu, potvrdu o mjestu rada, dokaz da izdržavate djecu i adrese institucija koje pohađaju, svašta nešto što vam padne na pamet, sasvim je izgledna samo novčana kazna od 1.000 kuna bez zaštitne mjere zabrane upravljanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala puno!

 

Jos jedno brzinsko pitanje. isti slucaj kao moj, samo u ovom slucaju je bilo prekoracenja brzine, dosta, dakel 70 na sat je ogranicenje a kolega je sibao oko 130...E sad, policajac mu je dao puhati i napuhao je 0,75 i dobio papire kao ja, ali nigdje nije bilo papira za brzinu...Rekao mu je , pokazao na kameri, ali nikakav papir nije dobio za to, promrmljao mu je kao bolje ovo nego ono...Jel to ide naknadno ili samo ono sto ti uruci i sto potpises to ide? Ni ja to ne kuzim...Jer njemu je sad frka da mu ne dodje ovo za brzinu ...

 

Hvala puno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mene zanima koiko je bitno da se podudaraju činjenice u optužnom prijedlogu i u zapisniku koji je napravljen na licu mjesta? Toleriraju li se na sudu greške koje su izravno povezane sa slučajem tj. da li postoji pravo prvenstva nekog dokumenta?

Neznam jesam li razumljiv ali ako netko može poklušati odgovoriti ja mu se zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Razne su situacije pa me zanima općenito... Ima slučajeva gdje se navodi različita ulica i mjesto zaustavljanja, ima slučajeva kada su pogrešno napisani ime ili prezime osobe, razlika u modelu kojim se obavljalo ispitivanje itd.

Što je sad ozbiljnije pa da se može oslobodit optuženik, a što manja pogreška pa da se može poslati na doradu vjerojatno spada na sud da odluči... Ali znači uglavnom nema prednost pred sudom nijedan spis već se usklađuju da međusobno odgovaraju?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Poštovani!

 

Policija me jučer zaustavila sa sumnjom da sam prošao kroz crveno, makar ja znam da nisam jer je bilo zeleno na pomoćnom semaforu za skretanje desno, kamo sam ja i išao. Nakon toga rekli su mi da stanem za strane, te sam stao sa desne strane ceste na nogostup gdje nije predviđeno parkiranje, a sa lijeve strane ceste je žuta zona za koju imam parking kartu. Uglavnom, napuhao sam 0.78 (sa ispravkom), i tada su mi rekli da dalje ne mogu upravljati vozilom, ali mi nisu ni dopustili da ga preparkiram na drugu stranu ceste, nego su pozvali pauka koji mi je odnio vozilo; ja sam nudio policajcu ključeve da ga sam preparkira što znam da ima pravo, ali nije želio. Dali se ima smisla žaliti oko toga sa paukom? Dobio sam dva papira, jedan o oduzimanju vozacke i drugi o mjerenju prisutnosti alkohola u krvi, gdje se nigdje ne spominje nikakva novčana kazna. Policajac mi je rekao da će to biti 5000kn i 9mj., dali je to moguće?

 

I još pitanje u svezi prigovora; kao što sam pročitao, kazna dolazi za oko 1mj. i tada imam tek mogućnost prigovora, ili mogu i prije se nekome obratiti?

 

Osim toga, na kraju cijele peripetije, pitao sam policajca za ime i prezime ili broj značke, da znam pošto ću vjerojatno tražiti sučeljenje sa njim na sudu, na što mi je on odgovorio da će radi toga pitanja kazna biti još veća ?!? Napominjem da sam ja bio, tijekom cijeloga postupka, izuzetno pristojan, čak i prije toga pitanja za ime i prezime rekao "Mogu li vas nešto pitati, ali da to shvatite kao uvredu?"

 

Šta ja mogu napraviti ako on još doda i to "raspravljanje sa službenom osobom"; dali da to ako se pojavi uključim u isti prigovor?

 

Da se vratim pitanjem na početak posta, naime njihova konstatacija za crveno svijetlo definitivno ne stoji, pa me zanima na koji način ja mogu dokazati svoju stranu priče?

 

Da sumiram pitanja: 1. crveno svjetlo, 2. pauk, 3. visina kazne, 4. termin prigovora, 5. raspravljanje sa službenom osobom.

 

Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Policija je uočila vozača koji je uslijed djelovanja opojnim sredstvima prošao kroz crveno svjetlo na semaforu, te takvog vozača moraju odmah isključiti iz prometa bez naknadnog upravljanja vozilom.

 

Pravo policajca je da odbije upravljati tuđim vozilom, dapače, mudra odluka jer bi ga vjerovatno i prijavili da vam je nešto strgao u vozilu.

 

Zbroj novčanih kazni po prekršajnim nalozima može biti od 3.000 do 8.000 kuna i na njih se piše prigovor.

 

Ne vjerujem da svojim ponašanjem niste provocirali policiju i upravo zato su vas uvalili u dodatan trošak za pauka.

 

Naravno da će vam kazna biti veća nakon saslušanja policijskog službenika jer je očito da će isti tražiti od suda da mu se plati putni trošak što će iz proračunskih stredstava suda odmah i dobiti, a ti troškovi se naplate od okrivljenika ukoliko ga se pravomoćno proglasi krivim.

 

U prigovoru možete pisati sve i svašta, samo izvolite, suzdržite se od vrjeđanja bilo koga da i od suda ne dobijete još jednu dodatnu novčanu kaznu.

 

Sud će po prigovoru provjeriti sve navode policije, imat će te prigodu za svoju obranu, po dosadašnjem načinu pisanja i ponašanja pred policijom ne preporučam vam da se branite sami jer će vas sud drastično kazniti, bolje angažirajte odvjetnika.

 

I da ja sumiram na kraju, policija je koristila sve svoje ovlasti do kraja prema vama, ovo za pauka nisu morali a ipak jesu vjerovatno jer ste se raspravljali sa njima.

uređeno: od petpetica
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvo, hvala vam na žurnom i iscrpnom odgovoru.

 

Policija je uočila vozača koji je uslijed djelovanja opojnim sredstvima prošao kroz crveno svjetlo na semaforu, te takvog vozača moraju odmah isključiti iz prometa bez naknadnog upravljanja vozilom.

 

Ali ja nisam prošao kroz crveno; stajao, napominjem stajao, sam na semaforu dok se nije upalilo zeleno za desno i tek tada sam krenuo, a policijski auto je nakon kakvih 50-tak metara stao do mene i rekli su mi da stanem sastrane, na šta sam ih ja upitao što sam skrivio, a kada smo stali sastrane je policajac rekao da sam ih grubo uvrijedio time što sam pitao šta sam skrivio. Kako da ja dokažem svoju tvrdnju što se tiče crvenog?

 

Sud će po prigovoru provjeriti sve navode policije, imat će te prigodu za svoju obranu, po dosadašnjem načinu pisanja i ponašanja pred policijom ne preporučam vam da se branite sami jer će vas sud drastično kazniti, bolje angažirajte odvjetnika.

 

Možete li mi reći, ili savjetovati, što bi trebao mijenjati u svome načinu pisanja i ponašanja kod komunikacije sa službenim osobama odn. zašto ste vi zaključili da se neprimjereno ponašam? Mislim, zašto bi ja trebao prihvatiti nešto što nije istina, pa makar je izrečeno od strane policajca. Naime, isti je tvrdio da nisam bio ni vezan, a jesam, odn. ne mogu ni biti nevezan jer grozno glasno i neprekidno pišti upozorenje.

 

Koliko se otprilike, ako znate, kreće cijena za usluge odvjetnika?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija