Jump to content

hzzo-dopunsko osiguranje


anonimno

Preporučene objave

Dobio sam danas riješenje o ovrsi zbog neplaćanja rata za dopunsko osiguranje od 2002. godine.Polica je bila sklopljena na godinu dana i ja je nisam obnavljao nakon isteka 21.08.2003.Međutim oni su mi i nakon isteka police obračunavali svaki mjesec ratu, a da nisam dobio ni jednu uplatnicu za uplatu rate.Naravno, nisam ni dobio nikakvu obavjest o dugu,opomenu,niti o pokretanju sudskog spora sa strane hzzo-a.Nadalje, ja sam imao policu o dopunskom osiguranju zadnju godinu u Adendi i sve je bilo ok. Dobio sam i nekakve sudske troškove od 100KN a suda nisam ni vidio.Naravno, mogu se žaliti, ali mi baš nije poznata materija iz ovog sudskog postupka koji je hzzo vodio protiv mene,bez mog znanja.Inače nije neka lova(1000KN), ali je princip.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znači sklopili ste policu na godinu dana i niste platitli ni jednu mjesečnu ratu, ili ste platili samo prvu mjesečno dospjelu premiju. I što bi sad htjeli, tapšanje po ramenu, pehar. Pročitajte si opće uvjete osiguranja koji su vam uručeni uz policu, sjetite se što ste potpisali u ponudi, i platite ono što ste dužni platiti.

Ovdje se vjerojatno radi o ovršnom prijedlogu na temelju vjerodostojne isprave. Vaše je pravo da uložite prigovor no time čete si samo bespotrebno nabiti sudske troškove, a rezultat će biti isti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije stvar u lovi, već u tome što nisu slali nikakve opomene, ništa! Nisam dobio niti jednu uplatnicu preko koje se plaća dodatno osiguranje, inače bi ja platio sve na vrijeme.Nikakvu obavjest da se protiv mene vodi sudski postupak, jer bi ja platio i nebi bilo zateznih kamata i sudskih troškova.Pehar i tapšanje po ramenu bi ja prenio birokraciji koja je bila ažurna i poslala mi prijedlog za ovrhu, umjesto da su prije 3 godine poslali nekakvu opomenu(koju mislim moraju poslati prije sudskog postupka)koju bi ja platio i nebi bilo nikakvih problema.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Polica je bila sklopljena na godinu dana i ja je nisam obnavljao nakon isteka 21.08.2003.Međutim oni su mi i nakon isteka police obračunavali svaki mjesec ratu, a da nisam dobio ni jednu uplatnicu za uplatu rate.

 

nakon isteka police? piše u općim uvjetima da se automatski obnavlja?

kad je podnesen prijedlog za ovrhu? pitam jer je dio iznosa možda u zastari

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija